SURSE. Coronavirus și la CFR Marfă Brașov. Autoritățile tac mâlc!

Epidemia de coronavirus pare a fi ajuns și la Sucursala CFR Marfa Brașov, unde, potrivit unui salariat, au fost confirmate  două cazuri de infectare cu COVID-19, cele  două persoane fiind spitalizate la finalul săptămânii trecute,  relatează bzb.ro.

După acest eveniment, doi salariați s-au autoizolat, însă ceilalți au fost chemați luni a muncă. Pe de altă parte, sursa din cadrul sucursalei susține că primele măsuri au fost luate abia luni, și asta după ce a sunat la numărul unic de urgență 112. Ba mai mult,  surse din cadrul sucursalei Brașov spun ca marți ar mai fi fost confirmat un caz,  al treilea. 

În continuare, de la autorități (adică din mult promovatele „surse oficiale”) răspunsuri nu vin, unul dintre argumentele pentru a bloca orice confirmare, infirmare sau detaliere a situației fiind că prin divulgarea unor informații ar fi afectată „viața privată a pacienților”.

La Sucursala Brașov a CFR Marfă nu a răspuns nimeni la telefonul fix (singurul găsit pe site-ul companiei). Prefectura Brașov a precizat că nu deține informații, chiar dacă vorbim de un serviciu strategic, cum este transportul feroviar de marfă. 

Răspunsul Direcției de Sănătate Publică a fost unul clasic:

„Numărul cazurilor confirmate la nivelul județului Brașov se comunică la nivel național de către Grupul de comunicare strategică. Ceea ce vă pot spune e că în cazul fiecărui pacient cu rezultat pozitiv se aplică Metodologia INSP prin internarea sa în vederea tratamentului și se efectuează Ancheta epidemiologică în vederea stabilirii și autoizolării contacților direcți, pentru prevenirea răspândirii virusului. Nu putem comunica detalii din viața privată a pacienților, astfel de expuneri în mijloacele social media nu fac decât să creeze panică și încalcă dreptul la imagine și viață privată a persoanei”. 

Fiind conștieți că, intr-adevăr, nu este cazul să facem publice numele și prenumele celor depistați pozitiv, tocmai pentru a proteja viața privată a acestora și dreptul la imagine, nu am solicitat autorităților (nici acum și nici in alte situații similare) să confirme date de acest gen. 

Am vrut, în schimb, să confirmăm câte persoane de la CFR  Marfă sunt în această situație, să știm dacă și ce măsuri s-au luat în acest caz și care sunt recomandările pentru protejarea angajaților companiei.

Răspunsurile „din surse oficiale” se lasă în continuare așteptate. Publicăm însă informațiile pe care le deținem din alte surse, din interiorul CFR Marfă, nu pentru a stigmatiza o persoană sau alta, ci pentru a contribui la „prevenirea răspândirii noului coronavirus”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.