Ce au voie să facă românii de 1 Mai? Cine nu respectă prevederile riscă amenzi usturătoare

Foto: Arhiva BvM

Tradiționalele grătare și petreceri câmpenești de 1 Mai nu se vor regăsi azi în agenda românilor, pentru sărbătorirea Zilei muncii. Prevederile ordonanțelor militare interzic in continuare reuniunile și restricționează circulația, așa cum se întâmplă de o lună jumate încoace. 

Astfel, „grătarele” se vor ține acasă, doar cu membrii familiei. Orice încercare de a de a organiza un picnic sau de a ajunge într-o zonă de pădure pentru a sărbători ziua de 1 Mai va fi pedepsită.

De atfel, Poliția Română anunță că azi zonele de pădure vor supravegheate intens, iar cei care vor fi suprinși „la iarbă verde” vor fi sancționați.

“Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă”, au precizat autoritățile zilele trecute. 

Este recomandat să nu ne înghesuim cu toții la cumpărături, să fim cumpătați și, deși suntem altfel obișnuiți, să respectăm prevederile ordonanțelor militare. În caz contrar, plăti sumă usturătoare pentru a achita amenzile.

“Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei. Cei aproape 2.000 de polițiști, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră! Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare”, concluzionează autoritățile.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.