De azi putem ieși din localitate doar cu declarație. Care sunt motivele pentru care putem părăsi localitatea

Din 15 mai e permisă circulația persoanelor în afara locuinței, în interiorul localității, dar cu evitarea grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii. Interdicția deplasării în afara localității se menține, cu câteva excepții.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că românii pot ieșit de vineri din case fără declarații, dar cu evitarea grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Românii vor putea merge și în parcuri, care se vor redesechide, cu excepția locurilor de joacă, și cu respectarea măsurilor de protecție.
Cu toate acestea, pentru a ieși în afara localității, românii vor avea nevoie în continuare de declarație.

„Se instituie interdicția deplasării în afara localității, cu excepții: interes profesional, scop umanitar sau voluntariat, activități agricole, comercializare de produse agroalimentare, îngrijirea unei alte proprietăți, eliberare de docuemente, tratament, îngrijire copii/rude, asistență persoane vârstnice, bolnavi deces membru de familie. Mai sunt încă câteva puncte care se vor vedea la publicare”, a declarat Arafat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.