FOTO. Sistemul de captare şi ardere a gazului de deșeu de la Depozitul Ecologic Brașov a intrat în linie dreaptă

Sistemul de eliminare prin captare şi ardere a gazului de deşeu produs în cele două celule ale Depozitului Ecologic de Deşeuri Braşov a intrat în linie dreaptă. Acest sistem are două componente principale: instalația de captare şi transport şi echipamentul de ardere („facla”). Odată cu această etapă, întreg proiectul de închidere a Celulelor 1 şi 2 ale Depozitului va fi finalizat.

RS Activ, constructorul contractat de operatorul Depozitului Ecologic de Deşeuri, a început în această săptămână lucrările pentru realizarea reţelei de captare şi transport a gazului. În urma unor eforturi susţinute ale FIN-ECO şi ale partenerilor săi în acest proiect, KLARWIN România, componentele necesare, comandate la mai multe companii din România şi din Europa au ajuns la Braşov, iar constructorul a demarat montarea lor, conform proiectului.

Componentele instalației au fost livrate din diferite orașe din România, dar şi din Slovenia, Franţa, Italia şi Germania, iar după estimările constructorului, ele vor fi montate în maxim două săptămâni, urmând ca ulterior să fie amenajată și pusă în funcțiune şi „facla” care a fost comandată din Marea Britanie.

„Realizarea sistemului de eliminare prin ardere a gazului de deşeu este ultimul pas din amplul proiect de închidere a primelor două celule ale Depozitului Ecologic de Deşeuri. Sistemul are două părţi distincte, respectiv cea de montare a reţelei de captare şi transport a gazului, care este deja în lucru, şi cea de montare a faclei –  un dispozitiv care a fost comandat din străinătate şi a cărui livrare o aşteptăm în următoarea perioadă. Vorbim despre un proiect complex, unul dintre cele mai moderne din România, cu componente de ultimă generaţie, comandate de la diverşi producători autohtoni şi străini. Astfel, în contextul actual al pandemiei, în care activitatea economică şi cea de import-export se desfăşoară mult îngreunat, nu putem decât să apreciem eforturile pe care operatorul Depozitului Ecologic de Deşeuri FIN-ECO şi consultantul KLARWIN le fac, pentru a se asigura că toate componentele şi dispozitivele acestui sistemului de eliminare a gazului de deşeu sunt livrate într-un termen cât mai scurt”, a declarat Bogdan Mitache, reprezentantul constructorului RS Activ, care lucrează la închiderea Celulelor 1 şi 2 de la Depozitul Ecologic de Deşeuri.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.