FOTO&VIDEO. Construcția Aeroportului Brașov va ajunge la 90% în acest an. Cum arată terminalul în acest moment

90% din proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi finalizat în acest an, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. 

„Lucrăm în paralel pe mai multe obiective şi vom face în aşa fel încât, din punctul de vedere al infrastructurii, progresul Aeroportului Internaţional Braşov să ajungă până la sfârşitul anului la 90%, în ceea ce priveşte terminalul. De asemenea, în acest an vom termina lucrările de balizaj şi amenajare bandă pistă şi vom implementa cele nouă obiecte din cadrul infrastructurii aeroportuare”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

 

Terminalul de pasageri, în avans cu 16 zile faţă de grafic

Terminalul de pasageri, care reprezintă una dintre lucrările cele mai voluminoase ale Aeroportului, este în prezent cu 16 zile „înaintea graficului”, a precizat Ionuţ Ioniţă, managerul de proiect din partea constructorului Bog’ Art.

Terminalul este realizat de această companie, în asociere cu UTI Grup SA şi UTI Facility Management SA, fiind cea mai amplă lucrare aflată în execuţie pe amplasamentul de la Ghimbav.

Lucrările au început în 17 martie şi s-au derulat într-un ritm accelerat, ceea ce a permis antreprenorului să obţină un avansul de zile faţă de graficul de lucrări. Ionuț Ioniță spune că în acest ritm, nu se pune problema ca termenul final de execuţie să nu fie respectat.

Mai mult decât atât, până la sfârşitul anului, constructorul estimează va termina aproximativ 90% din lucrările prevăzute în proiect.

Îm prezent se lucrează și la cele 9 obiecte contractate „la pachet” (clădire energetică, remiza PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport, platforma antisuflu) dar și la rețelele de apă, canalizare și ape pluviale ce vor deservi aeroportul.

Aceasta din urmă este o investiție realizată integral de Compania Apa. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.