Ministrul Muncii: Creșele ar putea fi deschise pe perioada verii dar cu mai puțini copii

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale ia în calcul posibilitatea ca anumite servicii dedicate copiilor, precum creșele, after-school-urile sau alte activităţi de educaţie, să rămână deschise pe perioada verii, cu aplicarea măsurilor de distanțare.

De asemenea, Ministerul intenționează să prelungească termenul de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai, până la finalizarea formală a cursurilor școlare.

Ministrul Violeta Alexandu a precizat că autorităţile trebuie să găsească o soluţie pentru grupele mici de copii.

„Cred că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie, în aceeaşi logică (pe modelul respectării distanţării sociale la terase şi restaurante, n.r.) mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii”, a spus Violeta Alexandru, precizând că nu există o decizie concretă în sensul acesta. Este clar că va fi o soluţie tip fonduri, pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă sau poate o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau programe din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Rămâne să analizăm, în cursul lunii mai vom prezenta care sunt măsurile”, a spus Violeta Alexandru, conform Agerpres.

Singura decizie asumată, deocamdată, de Minister se referă la prelungirea termenului de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai până la finalizarea formală a cursurilor, adică 12 iunie.

„Cu privire la familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-şi îngriji copilul pe perioada suspendării activităţii la şcoală. Conform reglementărilor legate de decretul preşedintelui, această prevedere se opreşte pe (15 mai, n.r.). Am avut o discuţie astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când se intră în vacanţă”, a declarat Violeta Alexandru, în cadrul unei discuţii cu antreprenorii organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.