Creşele din municipiul Braşov se deschid la 14 septembrie

Creșele din Brașov se deschid la 14 septembrie, în interiorul fiecărei unități urmând să fie impusă o distanțare de minim un metru între persoane, anunță viceprimarul Costel Mihai. În mod normal, creșele trebuiau deschise la 1 septembrie, însă ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care să stabilească măsuri clare şi pentru activitatea acestor unităţi, în perioada epidemiei, a întârziat să apară.

 

„Într-un final, mult așteptatul Ordin comun nr. 5487/1494/01.09.2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2 (care a apărut în urma adoptării O.U.G. nr.141/19.08.2020) a fost emis. Elnu prevede însă reglementări specifice şi pentru creșe, dar impune reglementări generale, specifice nivelului de învățământ preuniversitar, de educație timpurie.  Ca de obicei, creșele, chiar dacă fac parte din sistemul de educație timpurie, au fost uitate din perspectiva reglementării deschiderii acestora. Cu toate acestea, am decis să le deschidem la aceeaşi dată cu toate celelalte unităţi de învăţământ, luând în considerare prevederile art. 3 și art. 4 din Ordin comun nr.5487/1494/01.09.2020, care impun niște termene, pentru evaluarea situației epidemiologice la nivel local, din partea Direcției de Sănătate Publică și a autorităților locale”, a declarat viceprimarul Costel Mihai (foto).

Data de 14 septembrie, pentru deschiderea creşelor din subordinea Consiliului Local, le va oferi părinţilor şi aparţinătorilor timpul necesar pentru obținerea documentelor medicale pentru intrarea copiilor în colectivitate. Din punct de vedere al acestor documente nu există modificări faţă de anii anteriori, fiind necesare: avizul epidemiologic, adeverința medicală de intrare în colectivitate, eliberată de medicul de familie, pe baza analizelor medicale de exudat faringian și examen coproparazitologic.

Pentru a respecta normele de distanţare impuse, din cele 806 locuri în opt creşe publice din Braşov, vor fi dispinibile mai puţin de 600. 

Peste vară, creşele se pregătiseră chiar şi pentru varianta în care ar fi fost impusă o distanţare fizică între persoane de 1,5 metri. 

Creșele din Brașov s-au pregătit de deschidere, dar rămân în stand-by, în așteptarea unor noi ordine de la Bucureşti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.