Pregătiri pentru 1 iunie. Primăria Brașov a primit 42 de cereri pentru amplasarea de terase. Dosarele mai pot fi depuse până în 27 mai

Foto: www.booking.com

Chiar dacă data de 1 iunie nu a fost anunțată oficial ca zi în care se vor deschide trasele, semnalul este că de Ziua Copilului, românii vor putea ieși „la o bere”. Reprezentanții sectorului HORECA au anunțat că premierul României, Ludovic Orban, le-a transmis un semnal în acest sens, însă o decizie finală va fi luată abia după ce specialiștii vor analiza evoluția cazurilor de coronavirus din perioada 15 mai – 31 mai. 

Cu toate acestea, pregătirile pentru deschiderea teraselor au început. Operatorii economici au prezentat Guvernului pregătit un set de reguli de funcționare a teraselor. De asemenea, la nivelul municipiului Brașov, reprezentanții sectorului HORECA s-au întâlnit cu cei ai Primăriei și ai Direcției Fiscale, pentru a pregăti strategia de deschidere a teraselor. 

 După aceste discuții primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că „până în data de 27 mai așteptăm toate solicitările celor interesați sau completări la solicitările depuse deja, pentru a avea timpul necesar să punem la punct toate detaliile, să lămurim toate aspectele care sunt de discutat, în așa fel încât să avem posibilitatea ca din 1 iunie să funcționeze lucrurile, dacă ar fi posibil, la capacitate maximă”. 

Cererile pot fi depuse on-line sau în format clasic,  la Centrul de Informații Cetățeni din cadrul Primăriei Brașov. 

De altfel, până în prezent, de la începutul anului, au fost depuse 42 de cereri pentru amplasarea de terase. Anul trecut, în municipiul Brașov au funcționat 98 de terase, cea mai mare parte, 88, au fost amplasate în zona centrului istoric și în zona Pieței Unirii. 

Cum ar putea funcționa terasele: 

 – depărtarea meselor la cel puţin 2 metri una de alta;
– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese;
– menținerea culoarului de trecere între terasele aparținând diverșilor agenți economici;
– angajații vor purta obligatoriu mască;
– clienţii nu trebuie să poarte mască, atunci când sunt la masă;
– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată.
– agentul economic va trebui să le ia angajaților temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade;
Aceste măsuri pot fi completate cu alte măsuri, prin actul normativ care va stabili atât posibilitatea deschiderii teraselor la 1 iunie, cât și condițiile în care vor funcționa acestea.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.