Proiectul Secției ATI de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a fost tras pe dreapta. Furnizorul de ventilatoare și-a retras oferta

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov nu va primi prea curând cele 10 ventilatoare necesare înființării Secției ATI. Comanda a fost lansată încă din luna aprilie, însă, recent producătorul a anunțat conducerea unității sanitare că nu mai livrează echipamentele.  În aceste condiții managerul spitalului, dr. Dan Moraru, a anunțat că a anulat contractul.

„Va trebui să reluăm procedura de atribuire a contractului de furnizare a ventilatoarelor”, precizat dr. Moraru. 

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov ar urma să se amenajeze o Secție ATI cu o capacitate de 10 locuri. Până acum a fost amenajat spațiul (Pavilionul nr. 3), au fost cumpărate cele 10 paturi ATI, iar dintr-o donație de 30.000 de euro au fost cumpărate monitoare.  De asemenea, au fost aduse și alte echipamente, ventilatoarele fiind singurele „piese lipsă”. 

De altfel, în acest moment, conducerea spitalului ia în calcul posibilitatea de a nu mai amenaja secția ATI în Pavilionul nr. 3 din Stejăriș, asta pentru că unitatea medicală ar putea fi mutată la Mărzescu. 

În prezent, spitalul funcționează în zona Stejăriș, în 6 pavilioane, dintre care 3 (Pavilioanele 4, 5 și 6) au fost retrocedate în urmă cu mai mulți ani. Pentru a putea funcționa în clădirile retrocedate, conducerea spitalului plătește o chirie de 6.000 de euro pe lună. Acest contract expiră în 16 iunie, iar managerul spitalului va fi mandatat de Consiliul Județean Brașov să negocieze prelungirea cu un an a contractului pentru aceeași sumă. După această perioadă, spitalul brașovean ar putea fi mutat. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.