17 angajați din Primăria Brașov sunt în autoizolare. Scripcaru: Avem o problemă/ Este posibil să apară și alte cazuri

După ce ieri, un al doilea angajat al Primăriei Brașov a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus (detalii AICI), azi primarul George Scripcaru a confirmat și el informația, însă a precizat că persoana respectivă nu a mai venit la serviciu în ultimele zile. 

Pe de altă parte însă, întrebat de jurnaliști care este situația reală cu cazurile confirmate sau cu suspciunile de infectare în instituția pe care o conduce, edilul a declarat că are 17 angajați care sunt acum în autoizolare. Aceștia se adaugă celor două angajate deja confirmate, respectiv șefa Direcție de Cultură și Relații Externe și șefa Serviciului Drumuri de la Direcția Tehnică.  

De altfel, în ceea ce privește acest al doilea caz, despre care Brașov Metropolitan a scris în exclusivitate, primarul George Scrpcaru a ținut să precizeze că s-a făcut și o anchetă epidemiologică.

„Respectiva persoană era acasă și se simțea rău de săptămâna trecută. M-a anunțat, i-ar recomandat să rămână acasă și să se testeze, iar de ieri (miercuri – n.r.) este în spital. Au fost stabilite persoanele care au avut contact cu persoana respectivă și toți colegii care lucrează în serviciul pe care îl coordonează persoana depistată pozitiv sunt autoizolați, fie în concediu de odihnă, fie făcând muncă de acasă. În acest ultim caz nu s-a pus problema muncii de teren, pentru că se face muncă de teren”, a declarat primarul George Scripcaru. 

După apariția acestui ultim caz,  primarul a recunoscut că există o problemă în Primăria Brașov, pentru că persoanele afectate, fie că este vorba despre angajați confirmați sau în autoizolare, erau persoane de teren.

„Avem o problemă din acest punct de vedere, pentru că erau persoane de teren. Aceste persoane care desfășurau activități foarte importante pe raza municipiului Brașov, iar în aceste zile trebuie să preluăm noi sarcinile lor, cu personalul pe care îl avem”,  a spus primarul. 

Deși spune că „situația se schimbă de la o zi la alta” și că „este posibil să apară și alte cazuri”, Scripcaru a declarat că în izolare sunt în jur de 17 persoane.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.