Creşele şi grădiniţele din Braşov rămân închise. Viceprimarul Costel Mihai: „Este decizia corectă, prudentă şi echilibrată”

Creșele și grădinițele din municipiul Brașov nu se vor deschide în perioada următoare. Municipalitea a luat această decizie după ce s-a consultat cu directorii de creşe și grădiniâe, Direcția de Sănătate Publică Brașov dar și după ce a consultat recomadările făcute de UNICEF în ceea ce privește siguranța copiilor în unitățile de educație timpurie, pe perioada epidemiei.

Viceprimarul Costel Mihai, care are între atribuții și coordonarea învățământului timpuriu, spune că decizia de a nu deschide, în această perioadă, creșele și grădinițele publice este o măsură de prudență și echilibru după discuții cu mai multe instituții de profil.

„Am consultat toate actele normative în vigoare, care reglementează această situație și am cerut și un punct de vedere al DSP, care ne-a recomandat să analizăm varianta de a nu deschide acum creșele și grădinițele. De asemenea, am consultat și un Ghid UNICEF, conform căruia deciziile în astfel de situații trebuie luate în favoarea copilului, pentru asigurarea siguranței lui,  și în funcție de modul în care decurg lucrurile în fiecare comunitate în parte.  Copiii reprezintă un factor de risc major în răspândirea virusului, pentru că pot fi purtători asimptomatici, și dorim să îi protejăm atât pe ei, cât și personalul din aceste unități de învățământ și comunitatea, de riscul transmiterii acestui virus. Astfel, în contextul în care în Brașov, în ultimele zile, se înregistrează o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19, am considerat că a nu redeschide creșele și grădinițele reprezintă, în acest moment, decizia cea mai corectă, cea mai prudentă, echilibrată și fundamentată”, a explicat viceprimarul Costel Mihai.

Pe de altă parte, viceprimarul spune că în multe dintre creșe și grădinițe se desfășoară, în această perioadă lucrări de reparații și igienizare, astfel că menținerea închisă a acestor unități ar facilita desfășurarea în rapidă şi eficientă a intervenţiilor, pentru ca în septembrie, când vor reveni, cei mici să aibă cele mai bune condiții.

Reamintim că, potrivit hotărârii Consiliului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 11 iunie 2020, precum și ordinulului comun nr. 76/12 iunie 2020 al ministerelor Sănătății, Educației și Muncii și Protecției Sociale, redeschiderea creșelor și grădinițelor este permisă, însă cu respectarea strictă a unor norme de distanțare socială, precum și a unor protocoale menite să limiteze răspândirea virusului între copii și la personalul care deservește aceste unități.

În Municipiul Brașov există 8 creșe și 27 de grădinițe de stat, coordonate de Municipalitate. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.