Consiliul Județean va anula traseele operatorilor privați din mai multe localități din Zona Metropolitană Brașov

În scurt timp, RATBV va fi singurul operator de transport  pentru rutele care au capăt de linie în   Bod, Sânpetru, Ghimbav, Feldioara, Prejmer, Vama Buzăului, Râșnov și Codlea, decizia urmând a fi discutată de aleșii județeni din această săptămână. 

Mai exact, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean Brașov privind actualizarea Programului Județean de Transport Public de Persoane prin curse regulate, vor fi desființate traseele: 

  1. Brașov –Sânpetru – Bod Sat,
  2. Brașov – Stupini – Bod Colonie,
  3. Brașov – Sânpetru,
  4. Brașov –Feldioara –Rotbav,
  5. Brașov – Prejmer-Lunca Câlnicului,
  6. Brașov – Prejmer,
  7. Brașov – Vama Buzăului,
  8. Brașov – Râșnov,
  9. Brașov – Codlea,
  10. Ghimbav – Brașov 
  11. Râșnov  Gară – Poiana Brașov. 

Conform aceluiași document, anularea acestor curse vine după ce Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov a solicitat acest lucru, invocând faptul că „exercită competențe exclusive cu privire la acordarea licențelor de traseu operatorilor care prestează transport rutier de persoane cu autobuzul în aria teritorială de competență a  unităților administrativ- teritoriale Bod, Sânpetru, Ghimbav, Feldioara, Prejmer, Vama Buzăului, Râșnov și Codlea”.  

După ce hotărârea de Consiliu Județean va intra în vigoare,  asigurarea transportului public de călători pentru aceste trasee intră în competența  Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, operator fiind RATBV. 

 Acest proiect de hotărâre a fost elaborat după ce ce a fost aprobată Ordonanța nr. 70/14.05. 2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea noului coronavirus, în care se arată că „transportul rutier județean de persoane prin curse regulate se desfășoară până la data de 31 decembrie 2021, în baza programelor de transport județene și a licențelor aflate în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial a  Legii nr. 34/2020 privind respingerea OUG nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane”.  

Reamintim că anul trecut, prin OUG nr. 51, operatorilor privați le-au fost prelungite licențele de transport pe traseele din interiorul județelor până în luna iunie a anului 2023. Anul acesta Parlamentul României abrogat respectiva ordonanță. 

Pe ce trasee operează RATBV: 

  • Linia 110: Stad, Municipal – Cristian –  este câte o cursă pe oră, cu pauze în afara orelor de vârf. Sâmbăta și duminica nu circulă. 
  • Linia 120: Stad. Municipal – Râșnov: la orele de vârf este câte o cursă la o oră și 20  de minute.  Sâmbăta și duminica sunt cinci curse, ultima plecare de la Brașov fiind la ora 15.40. 
  • Linia 210: Stad. Municipal – Ghimbav: în zilele lucrătoare, la orele de vârf sunt câte două curse pe zi. În afara orelor de vârf, este câte o cursă pe oră. În zilele de sâmbăta și duminică este câte o cursă pe oră, ultima plecare de la Brașov fiind la ora 22.00. 
  • Linia 220: Codlea Nord – Stad. Municipal: în zilele lucrătoare, la orele de vârf este câte o cursă la 40 de minute. În afara orelor de vârf este câte o cursă pe oră. În zilele de sâmbătă și duminică este câte o cursă pe oră, ultima plecare de la Brașov fiind la ora 22.00. 
  • Linia 310: Stad. Municipal – Feldioara – Rotbav: sunt 7 curse pe zi, din oră în oră (cu unele pauze). Sâmbăta sunt trei curse (ultima plecare de la Brașov este la ora 16.00), iar duminica două curse (ultima plecare de la Brașov este la ora 14.00). 
  • Linia 420: Bod Colonie – Sânpetru – Rulmentul: în zilele lucrăroare, la orele de vârf sunt câte două curse pe oră. În afara orelor de vârf este o cursă pe oră. Sâmbăta și  duminica sunt 10 curse pe zi, ultima plecare din Brașov fiind la ora 21.20. 
  • Linia 520: Triaj –  Prejmer – Lunca Câlnicului: în zilele lucrătoare sunt 9 curse pe zi, cu o frecvență de o oră și 20 de minute la orele de vârf. Sâmbăta și duminica sunt trei curse pe zi, ultima plecare de la Brașov fiind la ora 17.50. 
  • Linia 540: Triaj – Vama Buzăului – Vama de Sus: în zilele lucrătoare sunt câte cinci curse pe zi. În zilele de sâmbăta și duminica sunt câte trei curse pe zi, ultima plecare de la Brașov fiind la ora 20.00. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.