Grădiniţele s-ar putea deschide de mâine. Nelu Tătaru: „Până în prânz ordinul este gata și va fi publicat în Monitorul Oficial. Este deja la Ministerul Educației”

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ordinul cu normele metodologice pentru redeschiderea grădinițelor va fi gata până azi la prânz și va fi publicat în Monitorul Oficial 

„Până în prânz ordinul este gata și va fi publicat în Monitorul Oficial. Este deja la Ministerul Educației”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat dacă, în aceste condiții, de mâine își pot reîncepe activitatea grădinițele private, ministrul Sănătății a răspuns afirmativ.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declarase anterior că aceste unități de învățământ se pot deschide doar după publicarea normelor metodologice.

În urmă cu o zi, Monica Anisie a declarat că grădinițele, creșele și after school-urile nu se redeschid de luni, 15 iunie, deși Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitor prevede că redeschiderea acestor unități este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat. Imposibilitatea de a deschide aceste unităţi era direct legată de lipsa unor Norme Metodologice de aplicare a Hotărârii de Guvern.  (DETALII AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.