Mai mulți bolnavi de COVID-19 decât locuri în spitale la Brașov? Senatorul Florin Orțan spune că nu „îi ies la socoteală” aproximativ 200 de pacienți

Explozia cazurilor numărului de cazuri noi de infecții cu noul coronavirus, dar și rata destul de lentă de vindecare a pacienților din județul Brașov îi ridică unele semne de întrebare senatorului Florin Orțan (PSD). El a făcut un calcul din care rezultă cu un număr impresionant de pacienți cu noul coronavirus nu au loc în spitale. 

„Statistica de astăzi de la Brașov arată un număr de 1.029 de infectați cu Coronavirus, dintre care 508 vindecați și 55 de persoane decedate. De unde diferența de peste 180 de persoane bolnave, în condițiile în care la nivelul județului Brașov există un număr de 280 de paturi internare COVID?Unde sunt pacienții bolnavi? Spun asta în condițiile în care cei care sunt depistați ca fiind bolnavi de Coronavirus nu au voie să se trateze acasă”, a declarat Orțan.

De altfel, senatorul are suspiciunea că datele oficiale nu ar fi reale, considerând că în statisticile oficiale se regăsesc aproximativ 200 de pacienți declarați infectați, dar care nu apar în evidențele autorităților locale brașovene, ci doar în raportări. 

„Cer de urgență autorităților competente ale județului nostru să iasă cu cifre reale, nu mincinoase, cu privire la cazurile COVID-19. Este extrem de important să cunoaștem situația reală”, a mai spus Orțan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.