Sânpetru a ieșit din carantină. În comună vor fi aplicate regulile valabile și în municipiul Brașov

Carantinarea comunei Sânpentru a încetat în 8 aprilie, ora 22.00. Decizia a fost luată, cu unanimitate de voturi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov și, conform reprezentanților Prefecturii Brașov, nu a mai fost nevoie și de un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

„S-a discutat la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și s-a transmis că nu este nevoie de un nou ordin al șefului DSU. Ordinul de prelungire a carantinei expira azi la orele 22:00”, a anunțat Prefectura Brașov. 

În decizia CJSU, la articolul 2, se arată că „începând cu data de 08.04.2021, ora 22:00, la nivelul unității administrativ-teritoriale Sânpetru se vor aplica măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 10.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată prin H.G. nr. 348 din 25.03.2021, corespunzătoare limitelor de incidență între 4 și 7,5/1000 de locuitori”.

Altfel spus, conform deciziei CJSU, la Sânpentru sunt valabile aceleași măsuri ca la Brașov: 

  • În zilele lucrătoare, magazinele se închid la ora 21.00, cu excepția benzinăriilor și farmaciilor cu program non-stop. Circulația este restricționată între orele 22.00 – 05.00 (noaptea, se poate poate circula numai cu legitimație de serviciu, adeverință de la angajator sau declarație pe proprie răspundere).  Aceste restricții se ridică dacă incidența scade sub 3,5 cazuri la 1.000 de locuitori. 
  • În zilele de vineri, sâmbătă și duminică: magazinele se închid la ora 18.00, iar circulația este restricționată între orele 20.00 – 05.00 (între aceste ore sunt valabile „regulile de noapte”). Aceste restricții se ridică dacă incidența scade sub 3,5 cazuri la 1.000 de locuitori. 
  •  În toate zilele săptămânii nu pot funcționa sălile de sport sau fitness.  Această restricție se ridică dacă incidența scade sub 3,5 cazuri la 1.000 de locuitori. 
  • În toate zilele săptămânii nu pot funcționa restaurante în spații închise (vor funcționa doar terasele, cu respectarea anumitor reguli), sălile de jocuri de noroc, instituțiile de cultură. Aceste restricții se ridică dacă incidența scade sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori. 

De asemenea, sunt valabile regulile stabilite pentru slujbe religioase, adunări publice, căsătorii, înmormântări. De menționat că sunt interzise petrecerile (nunți, botezuri, aniversări, mese organizate după înmormântări, etc). 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Sânpetru a ieșit din carantină. În comună vor fi aplicate regulile valabile și în municipiul Brașov – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.