Ministrul Nelu Tătaru îl contrazice pe Iohannis: Grădiniţele şi after-school-urile de stat se pot deschide, dacă autorităţile publice îşi asumă

Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat marți seară, la TVR1, că se pot deschide și anumite grădinițe de stat dacă autoritățile locale care le gestionează consideră că este necesar și lipsit de pericol. Declarația ministrului Sănătății vine după ce, cu câteva ore înainte, într-o declarație de presă, președintele României, Klaus Iohannis, spusese că, printre măsurile de relaxare, după data de 15 iunie, se numără și deschiderea creșelor și grădinițelor, dar numai a celor din sistemul privat.

„Având în vedere că pe 12 se termină școala, am gândit atunci că trebuie să gestionăm deschiderea creșelor și a grădinițelor private sau, dacă autoritățile locale își asumă, o grădiniță publică poate rămâne deschisă ca să îi preia pe ceilalți copiii, dar și afther-school-urile”, a declarat ministrul. 
„Putem controla în același timp și repercusiunile sau riscurile care pot apărea odată cu măsurile de relaxare – este strict tehnic și pur medical. Avem o stare de alertă, că o avem declarată sau nu, suntem într-o stare de alertă prin focarele pe care le avem în acest moment. Suntem într-o stare de alertă prin cazurile noi care apar de la o zi la alta”, a subliniat ministrul.
 
„Urmărim ca, odată cu 1 iulie, să dăm și alt set de măsuri de relaxare”, a arătat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.