Primarul Scripcaru: Nu se pune problema instituirii carantinei în Brașov

Creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus l-au determinat pe primarul Brașovului, George Scripcaru, să facă un apel către brașoveni, pe care i-a rugat să respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus.

„Trebuie să respectăm regulile stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care sunt valabile în toată România. Îi rog pe cei care sunt acum în activitate, care au interacțiune cu cetățenii să respecte aceste reguli, pentru că de noi depinde acest lucru. Nu o sa vină ceva și să ne mute de colo-colo și să ne rezolve ei problema”, a declarat primarul.

George Scripcaru: „Nu se pune problema de a carantina Brașovul, de a închide Brașovul. Cred că este mai mult o panică”.

Pe de altă parte, întrebat câte persoane infectate sunt în Primăria Brașov, George Scripcaru a răspuns că „sunt persoane peste tot în aces oraș și acest virus nu este limitat de la o stradă la alta sau la un cartier sau altul. Dacă în Primărie sau la alte instituții care au interacțiuni cu publicul astfel de lucruri se întâmplă… Problema este, că de multe ori nu respectăm aceste lucruri, iar dacă nu facem asta ne punem și pe noi în pericol, dar și pe cei din jur”.

Ulterior el a spus că în Primăria Brașov a fost confirmat un singur caz, despre care a relatat presa.

„Persoana era acasă într-o perioadă de autoizolare și a fost deistată pozitiv. Împreună cu Direcția de Sănătate Publică Brașov au fost identificați contacții, care s-au autoizolat și au fost luate toate măsurile stabilite prin proceduri. Noi am urmat procedurile legale. Nu putem să închidem primăria. Dacă o facem, avem o mare problemă în oraș, pentru că nu se mai întâmplă nimic. Virusul nu stă în Primărie sau la ISU. Este peste tot”, a mai spus Scripcaru.

1 Trackback / Pingback

  1. Încă un caz de COVID-19 confirmat la Primăria Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.