11 cazuri de COVID-19, la Spitalul Făgăraş, într-o singură săptămână. Primăria, apel la cetăţeni: „Este trist şi îngrijorător să ignorăm medicii şi să preferăm, «părerologii» de pe Facebook”

Primăria municipiului Făgăraş face apel la cetăţenii săi să se protejeze cât mai bine pentru a se asigura că nu vor prelua infecţia cu noul coronavirus. Solicitarea vine în contextul în care administraţia făgărăşană a anunţat că doar săptămâna aceasta s-au înregistrat la Spitalul municipal Făgăraş, 11 cazuri de persoane cu COVID-19, fie din municipu, fie din localităţile apropiate.  4 cazuri depistate pozitiv s-au înregistrat numai vineri!.

Facem apel la întreaga populație a Țării Făgărașului să asculte recomandările specialiştilor din domeniul medical. Vă rugăm să purtați mască de protecţie, să păstrați distanţa fizică și să respectați regulile de igienă. Este trist și îngrijorător că ignorăm medicii care au stat ani buni în școli și preferăm să ascultăm „părerologii” de pe Facebook. Ignorați părerile persoanelor care nu au legătură cu actul medical, indiferent că sunt politicieni, cântăreți, vedete sau doar au citit un articol despre SARS-CoV-2 pe un site obscur, iar informația nu are nicio legătură cu realitatea. Fiecare să performeze și să emită opinii în domeniul pe care l-a studiat, în care are experiență. Poate că nu veți fi afectați de acest virus, dar v-ați gândit la familiile dumneavoastră?

Vrem să se întoarcă copiii în școli, pentru că au nevoie de socializare cu colegii și profesorii. Vrem ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să își reia activitatea normală și să îi trateze pe toți pacienții care suferă acum, acasă – unii dintre ei sunt singuri. Vrem să ne revedem la ghișeele instituției în timpul unui program normal de lucru cu publicul, chiar dacă ne mai supărăm unii pe ceilalți din diferite motive. Numai respectând cele 3 reguli simple se va putea întâmpla acest lucru: spălat pe mâini, mască peste gură și nas, distanță de 2 metri, a transmis biroul de comunicare al Primăriei municipiului Făgăraş.

Încă de la debutul epidemiei, Primăria Făgăraș și celelalte instituții locale au luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea virusului să ajungă în Țara Făgărașului, spun reprezentanţii administraţiei locale.

„Reacția rapidă și buna colaborare au amânat acest moment inevitabil. Acum, totul depinde de fiecare dintre noi. Aveți grijă de dumneavoastră, de cei dragi, dar și de persoanele din preajmă, pentru că suntem o comunitate!”, se mai arată în solicitarea Primăriei Făgăraş. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.