12 focare active de COVID-19 în judeţul Braşov. Dr. Andrea Neculau: „Focarele sunt în instituții, în azile de bătrâni, într-un centru medical…”

Județul Brasov  este azi pe locul 3 în România, din punct de vedere al numărului de infecții cu noul coronavirus, înregistrând de la începutul pandemiei 2014 cazuri. Autoritățile locale sunt destul de zgârcite cu detaliile legate de  evoluția virusului în județul nostru. Ceea ce a fost confirmat este însă faptul că, în prezent, în Brașov sunt 12 focare active de infecție. 

Declarația îi aparțide directorului Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, care spune că majoritatea sunt în instituții. De altfel, cel mai recent focar a apărut la Zărnești, într-un cămin de bătrâni, unde opt beneficiari și trei cadre medicale au fost testate pozitiv.

„Practic, focarele sunt în instituții, în azile de bătrâni, într-un centru medical… Cel mai recent focar semnalat este într-un azil de bătrâni din Zărnești, unde sunt mulți beneficiari și din rândul personalului de îngrijrire care au fost testați și sunt pozitivi Covid-19. „, a declarat pentru Radio România Brașov FM dr. Neculau.  (Detalii AICI).

Până acum, infecţii multiple sau suspiciuni au fost înregistrate în instituţii precum Primăria Braşov, Garda de Mediu Braşov, Spitalul Judeţean, Căminul „Dumbrava minunată” sau Centru medical privat pentru vârstnici „Maria”, de la Sânpetru. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.