Prefectura Brașov apelează la preoți pentru distanțarea socială a populației

Prefectura apelează la Protopopiatul Braşovul pentru a se asigura că enoriaşii respectă regulile de distanţare socială atunci când vin la biserică și nu numai. Subprefectul județului Brașov, Adrian-Laurențiu Folea, s-a întâlnit azi, la sediul Instituției Prefectului, cu părintele protopop al Brașovului, Dănuț Benga, pentru o discuţie pe tema necesităţii  respectării măsurilor de protecție sanitară în lăcașurile de cult și în timpul slujbelor religioase, în contextul generat de epidemia COVID-19.

Având în vedere dinamica epidemiei de COVID-19 la Braşov, subprefectul Adrian Folea a declarant că este nevoie de o atenţie sporită din partea slujitorilor Bisericii atunci când credincioșii vin să asiste la serviciul religios. El spune că preoţii  trebuie să aibă „un rol călăuzitor” care să includă și îndrumarea credincioșilor să respecte măsurile care le protejează sănătatea proprie și pe a celor din jur.

Părintele protopop, Dănuţ Benga, dă în schimb asigurări că în judeţ, la fiecare biserică există consilieri care au rolul de a îndruma credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică. Preotul Dănuţ Benga spune, de asemenea, că exist o bună colaborare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale, a căror prezență în apropierea bisericilor, atunci când se țin slujbe, este una discretă, dar eficientă.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.