Florin Orțan, către Tătaru, Veștea și Scripcaru: Nu doar COVID-ul produce febră, ci și campania electorală! Sănătatea brașovenilor nu are culoare politică

Senatorul social-democrat, medicul Florin Orțan, a participat la întâlnirea organizată de municipalitate cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și a subliniat eforturile făcute în ultimii trei ani pentru realizarea Spitalului Regional Brașov.

Orțan a subliniat investițiile masive făcute în ultimii în infrastructura de sănătate din județul Brașov și a atras atenția asupra nevoilor tot mai mari, atât ale județului cât și ale întregii regiuni, de a avea un spital regional.
Orțan i-a avertizat pe cei aflați în conducerea Ministerului Sănătății, precum și pe reprezentanții administrației liberale, să nu folosească sănătatea în campania electorală.

“Am intrat în politică pentru sănătatea brașoveană! La baza activității mele a stat competiția loială cu administrația locală și județeană, pentru că am urmărit întotdeauna scopul comunității noastre. Am lăsat în spate culoarea sau apartenența politică și acum putem să ne mândrim că la Brașov, ultimii doi ani au fost ani de vârf în privința investițiilor în sănătate. Numai în Spitalul Județean au fost investiți peste 7.5 milioane de euro”, a declarat senatorul Florin Orțan.

Social-democratul a subliniat oportunitatea realizării spitalului regional, obiectiv ce va răspunde nevoilor în creștere ale Brașovului și întregii regiuni. Totodată, Florin Orțan a mai atras atenția asupra faptului că niciun factor de responsabilitate din județ nu trebuie să folosească electoral spitalul regional și să nu rupă pactul pentru sănătate, așa cum l-a denumit social-democratul brașovean.

“Investițiile în sănătate merg pe două paliere. Pe termen scurt, facem investiții în Spitalul Județean Brașov, care acum primește dotări printr-un proiect al Băncii Mondiale. Renovat din temelii, cu o secție nouă de Primiri-Urgențe, Spitalul Județean ne oferă timpul necesar dezvoltării infrastructurii de sănătate pe termen lung. Și acest lucru implică realizarea spitalului regional, proiect major care trebuie să prindă contur, indiferent de cine conduce Guvernul, Minsiterul Sănătății, Primăria sau CJ. Chiar dacă de-a lungul ultimelor 8 luni au apărut nenumărate piedic, am avut înțelepciunea să nu rupem cooperarea inter-instituțională, pentru că orice ales trebuie să demonstreze răbdare și energie pentru a urmări scopul comunității. Îi îndemn la răbdare pe toți competitorii electorali, să nu rupă pactul pentru sănătatea brașovenilor”, a adăugat Orțan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.