FOTO. Gara Brașov, un loc în care riști să calci în picioare „aurolacii”, chiar sub nasul Poliției

bmd

Despre cum arată Gara Brașov s-a scris cu nemiluita și, de cele mai multe ori, nu de bine. Aproape că nu există vizitator care să nu spună că, la gară, mizeria este la ea acasă, că miroase a urină în multe zone interioare și că nu de puține ori riști să calci un „aurolac” care doarme pe unde „îl prinde extazul”. La fel, mai ales seara, aproape orice om poate vedea în fața gării grupul de „fetițe”, multe dintre ele cu punga în mână, dar și „băieții” care au grijă de ele.

Tot în fața gării, nu de puține ori, băncile din stația de autobuz sunt ocupate de oamenii străzii, care mai trag câte un pui de somn. Totul sub nasul poliției TF, care are biroul chiar pe un colț al gării. 

Lipsește cine trebuie… 

În general, forțele de ordine sunt destul de discrete, fie că e vorba de Poliția Locală Brașov sau de Poliția TF.  Ba mai mult, fiecare dintre cele două poliții este atentă să nu treacă granița, pentru că în fața chioșcurilor se termină teritoriul CFR și începe cel al Municipiului Brașov. De altfel, nu de puține ori auzim explicația că „acolo trebuie să intervină Poliția TF” sau că „e treaba Poliției Locale”.  

 

Dar, un turist nu cunoaște aceste „subtilități”, nici nu e treaba lui să o facă. El vede că Gara Brașov este neîngrijită și se uită pe unde merge, ca să nu calce pe vreun „aurolac”. Vede că pe peroane e mizerie, vede chioșcurile vandalizate, vede că pe peronul 1 este cam întuneric, vede că în gară curățenia lasă de dorit…  

 

 

Apoi, turistul  merge mai departe și povestește. Și, ca să fie mai convingător, mai face și niște poze.

 

 

Cât despre viitor… deocamdată se spune doar că „va urma” o modernizare, dar nu se știe când. Până atunci, poate că nu ar strica să se îngrijească ce e acum. Nu e prea complicat și nici prea scump. Trebuie doar puțină voință.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.