Primăria Sânpetru caută proiectant pentru prima creșă din comună. Unitatea preșcolară va avea 4 grupe

Primăria comunei Sânpetru caută un consultant care să pună la dispoziție documentația pentru construirea de la zero a unei creșe în localitate. Această investiție este așteptată de multă vreme de localnici, mai ales că numărul populației a crescut vizibil în ultimii ani, după ce mulți brașoveni și nu numai, și-au stabilit domiciliul aici, însă pentru un loc la creșă au apelat în continuare la unitățile preșcolare din municipiul Brașov.

Zece luni pentru proiectarea creșei din Sânpetru

Contractul scos la licitație de primăria Sânpetru este estimat la 173.212 fără TVA și el include servicii de de proiectare și asistență tehnică pentru viitoarea creșă – un obiectiv pentru care comuna Sânpetru a obținut, în septembrie 2019, o finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Ofertele sunt așteptate la sediul primăriei Sânpetru până la data de 10 august.  

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție zece luni pentru serviciile de proiectare a creșei, iar pe durata a 14 luni (sau până la recepția lucrărilor de execuție), va oferi asistența tehnică.

Un teren de peste 1.400 de metri pătrați pentru creșă

În prezent, comuna Sânpetru nu dispune de unități preșcolare tip creșă, astfel că administrația locală încearcă acum să ridice prima clădire cu acest tip. Creșa, care ar urma să fie ridicată pe strada Cetinii nr. 1, are la bază un studiu de fezabilitate întocmit de o firmă locală din Sânpetru, SC NACROB CONCEPT SRL.

Potrivit studiului de fezabilitate, creșa va fi amplasată în vecinătatea grădiniței din comună și a școlii gimnaziale, pe un teren de 1.471 de metri pătrați, care aparține comunei. Astfel, această unitate preșcolară va avea posibilitatea de a utiliza resurse comune de personal și echipamente necesare administrării clădirii cu cele din vecinătate.

Clădirea ar urma să aibă subsol parțial, cu spații de depozitare, spălătorie, spații de lenjerie curată și spații de lenjerie murdară, parter cu vestiar, spațiu tehnic, spațiu de depozitare cărucioare, birou și hol, grup sanitar, izolator, cabinet medical, dormitoare pentru copii și un etaj parțial, unde vor fi spații admnistrative, vestiarele pentru personal, grupuri sanitare, duș, bucătărie.

Creșă pentru 36 de copii, în patru grupe

Creșa gândită pentru comuna Sânpetru va avea patru săli de grupă, situate la parter, cu program de zi, deservind 36 de copii, după cum reiese din SF. Copiii vor fi împărțiți pe grupe de vârstă: grupa mică – 3 luni – un an, respectiv grupa mare, 1 – 3 ani.

Numărul personalului necesar este estimat la zece angajați, dintre care unul pe un post de conducere, patru pe posturi de educatori puericultori, patru pe posturi de îngrijitori și unul pe post de personal medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.