Procurorul Cătălin Borcoman, de la DIICOT Brașov, va reprezenta România în Parchetul European

Consiliul European a numit luni procurorii europeni ai Parchetului European (EPPO), potrivit unui comunicat de presa al institutiei. Procurorii vor supraveghea investigatiile și urmaririle penale si vor constitui Colegiul EPPO, împreună cu procurorul-șef european Laura Codruta Kovesi.

Romania va fi reprezentata de catre Catalin-Laurentiu Borcoman, fost sef al DIICOT Brasov. Mandatul său este de șase ani, perioadă în care postul de procuror la DIICOT Brașov, unde activează în prezent, va fi suspendat și rezervat, 

Catalin Borcoman a declarat pentru G4Media ca numirea in functia de procuror european este o realizare importantă pentru cariera sa. 

„Consider ca este o realizare importantă pentru cariera mea și sunt onorat să fiu primul reprezentant al României în aceasta noua instituție a Uniunii Europene. Sunt nerabdator să încep aceasta provocare pentru a oferi experiența mea profesională la organizarea și consolidarea EPPO, o instituție ce va fi eficientă și independența, astfel încât să castige încrederea tuturor cetățenilor Uniunii în ceea ce privește protejarea drepturilor și intereselor lor legitime și în ceea ce privește aplicarea imparțială a legii”, a declarat Borcoman pentru G4Media.

Procurorul Catalin Borcoman a instrumentat dosarul referitor la fuga din Romania a lui Omar Hayssam si a coordonat investigatia legata de furtul a 15 arme de la UM Ciorogarla.

La DIICOT Brașov, procurorul Borcoman a cercetat evaziunea fiscală de 3,4 milioane de lei, în care a fost vizat soțul Alinei Bica și, totodată, a fost implicat în ancheta „Ayahuasca”, în care a fost arestat Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al MAI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.