Proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru reţelele de apă şi canalizare din judeţul Braşov

Rețelele de apă și canalizare din județul Brașov vor trece printr-o nouă etapă de modernizare, prin investiții de 206 milioane de euro, a anunțat vineri ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Potrivit ministrului, acești bani vor fi investiți în două proiecte majore, unul implementat de Compania Apa Brașov, iar celălalt, de Apa Sibiu, pentru zona din Țara Făgărașului, pe care o deservește.

Proiectul Companiei Apa are în vedere rețelele urbane de apă și canalizare din 13 localităţi ale judeţului Braşov și presupune o investiție estimată la 180 milioane de euro. De această investiţie vor beneficia 247.000 de locuitori. „

Este un proiect extrem de complex și cu un impact major. Pentru a evita orice problemă, ne-am fixat o foaie de parcurs și sperăm ca într-un viitor apropiat să semnăm contractul de finanțare”, a declarat ministrul Marcel Bolos, după întâlnirea de la Braşov cu preşedintele CJ, Adrian Veştea şi primarul municipiului, George Scripcaru.

Proiectul operatorului din Sibiu are o valoare estimată la 26 de milioane de euro, iar de modernizarea reţelelor vor beneficia în jur de 37.000 de cetăţeni

1 Comentariu

  1. Abureli electorale. De peste 13 ani in cartierul Stupini se tot promite introducerea canalizarii, dar nimic pana acum.
    Intotdeauna se invoca tot felul de motive pentru a nu face lucrarea iar cand vine campania electorala se reia co obstinenta acest subiect.
    Mai schimbati placa domnilor ca nu va mai crede nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.