Rețelele de apă și canalizare ale Brașovului se extind spre aeroport și spitalul regional

Compania Apa Brașov își va extinde rețelele de apă și de canalizare spre zona de nord a orașului, acolo unde, pe de o parte, va funcționa Centrul de Afaceri, Transfer Tehniologic și Incubator de Afaceri Brașov și va fi construit, în viitor, și spitalul regional, iar pe de altă parte, se va face legătura cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. 



 

Operatorul de apă-canalizare are în vedere două investiții care totalizează 18,5 milioane de lei.  

Primul proiect se numește Extindere rețea apă și canalizare în zona străzii Institutului.  Zona ce cuprinde străzile Egretei, DE 1167 și strada Institutului, dar și arealul în care urmează să se construiască noul spital regional și Centrul de afaceri din municipiul Brașov nu au în prezent un sistem centralizat de alimentare cu apă și nici rețea publică de canalizare. Ca urmare, pe strada Institutului vor fi montate două conducte, una de alimentare cu apă și una de canalizare, în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei.

Al doilea proiect se numeşte Extindere rețea apă și rețea canalizare zona Ghimbav, DJ 103C, județ Brașov. Acesta presupune extinderea rețelei de apă spre zona viitorului aeroport cu o conductă de polietilenă, pe o lungime de aproximativ 2,4 km, instalarea a 3 cămine de vane și execuţia unui branșament de apă. În plus, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o lungime de aproximativ 3,7 km , va fi construită o stație de pompare a apelor uzate și montată o conductă de refulare în lungime de 3,3 km.  

Ambele investiții vor fi finanțate din veniturile proprii ale Companiei Apa. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.