Unde vom purta mască? Spațiile deschise în care este obligatorie masca vor fi stabilite de comitetele județene pentru situații de urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat miercuri primele restricții din starea de alertă. Astfel, măștile vor fi obligatorii și în spațiile deschise aglomerate, dar zonele și orele urmând a fi stabilite de comitetele județene pentru situații de urgență. De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca terasele și sălile de jocuri de noroc să se închidă la ora 23.00. De asemenea, vor fi interzise activitățile ce presupun interacțiunea fizică, printre care și dansul. Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență urmează a fi aprobată astăzi de Guvernul României.

Cu mască în spațiile deschise din Argeș 

De altfel, în județul Argeș, unde, în ultima perioadă au fost înregistrate cele mai multe infecții, din 30 iulie măștile vor fi obligatorii și în spațiile publice deschise în care sunt mai multe persoane, decizia fiind aprobată de Consiliul Județean pentru situații de urgență.  De asemenea, terasele vor fi închise în cursul săptămânii la ora 22.00, iar în weekend-uri la ora 23.00. În mijloacele de transport în comun nu vor avea voie să circule pasageri în picioare, masca fiind obligatorie.

În județul Dâmbovița ar putea fi instituită obligativitatea purtatul măștii în spațiile aglomerate, decizia urmând a fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.