Asfaltul de pe Aleea După Ziduri va fi înlocuit cu piatră cubică. Primăria Brașov anunță că va fi rezolvată și problema balustradei

Aleea de După Ziduri se va schimba complet, a promis joi primarul Brașovul, George Scripcaru, în cadrul conferinței de presă în care a fost anunțat Festivalul Amural racord, ce se va desfășura în acest week-end. 

Astfel, în primă fază se va amenaja piațeta din fața fața Cinema Popular, zona urmând a fi pavată cu piatră cubică. În acestă piațetă se vor putea desfășura apoi evenimente culturale în aer liber. Ulterior, asfaltul va dispărea de pe toată aleea, în locul acestuia urmând a se pavaj similar celui din Piața Brassai.

Totuși, lucrările nu vor începe prea repede, pentru că echipa ce pavatori din oraș are multă treabă.

„Avem o singură echipă în Brașov care știe să monteze pavaj de piatră cubică. După ce a terminat treaba în piațeta din spatele imobilului din Piața Sfatului nr. 27 s-a mutat pe strada Apollonia Hirscher, apoi se va ocupa de strada George Coșbuc. După, cred că în câteva luni, va ajunge și După Ziduri. În funcție de vreme, lucrările de După Ziduri ar putea fi terminate”, a declarat primarul. 

Balustrată provizorie pentru „consultare publică”

Totodată, Scripcaru a precizat că „ieri (marți, n.n.) am discutat cu peisagistul și am văzut o mostră de balustradă care va fi amplasată pe aliniamentul pârâului Graft. Balustrada va fi ceva simplu, din lemn”.

De altfel, zilele trecute a fost montată, pentru câteva zile o balustradă metalică, dar aceasta a dispărut repede. De altfel, reprezentanții Primăriei au spus că respectiva balustradă era „de probă”, pentru a se vedea cum arată. Ba mai mult, mai în glumă, mai în serios, reprezentanți ai Primăriei au comparat montarea provizorie a balustradei cu o „consultare publică”, prin care au dorit să vadă care este reacția brașovenilor. 

Proiectul este mult mai amplu 

Amenajarea aleii de După Ziduri face parte dintr-un proiect ma amplu, prin care Primăria Brașov și Asociația Amural vor să amenajeze un parc cultural în jurul zidurilor de apărare a Cetății Brașov. În acest proiect este inclusă și amenajarea unui muzeu digital în catacombele de după ziduri, precum și refuncționalizarea turnurilor de apărare care au fost preluate de Primăria Brașov de la Consiliul Județean Brașov. În acest parc cultural va fi integrat și noul Cinema Popular, la care lucrările de reabilitare vor fi gata în 21 septembrie. 

Planul AMURAL pentru zona „După Ziduri”: esplanadă cu scenă în aer liber, „balustradă vorbitoare” şi artă digitală în catacombe

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.