Bărbatul care a trăit în ultimii 5 ani într-un cort, fiind salvat de poliţiştii locali, a ieşit oficial la pensie. Acum vrea să îi scoată „la un suc” pe cei care l-au ajutat să iasă la liman

După cinci ani în care a locuit sub cerul liber, pe dealul Melcilor, fiind ajutat apoi de Polția Locală să își găsească un adăpost și să  își fac actele de identitate, nea Costică, botoșăneanul adoptat de Brașov, a ajuns acum să aibă și un venit stabil.

Polițiștii locali și reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov nu doar că au reușit să îl ajute să obțină noile documente de identitate și să îi asigure un acoperiș deasupra capului, ci au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ca omul să poată beneficia de pensie. De curând, decizia de ieșire la pensie a ajuns în posesia lui nea Costică, ținând cont că la cei 64 de ani, el nu avea niciun venit, deși a muncit o viață într-o uzina brașoveană, dar și în contrucții.

La sfârșitul lunii aprilie, impresionați de situația extrem de dificilă în care se afla acest om, care trpia cu cortul lângă bazinul de apă, polițiștii locali l-au convins să își mute „locuinţa” la Centrul pentru Persoane fără Adăpost.

FOTO. Un bărbat care trăia de 5 ani într-un cort pe Dealul Melcilor va începe de acum o viață nouă

 

Din fericire, bărbatul s-a adaptat foarte repede și foarte bine la noile condiții de viață, astfel că nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă, iar cei cinci ani petrecuți sub cerul liber au rămas în urmă, drept un coșmar de care a scăpat. Acum, că viaţa pentru el a intrat pe un făgaș nornal, nea Costică intenționează să îi invite la un suc pe cei ce l-au ajutat să iasă la liman. Mai ales că acum are şi un venit stabil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.