Creşte numărul braşovenilor infectaţi cu coronavirus, aflaţi în izolate la domiciliu. Spitalele sunt însă mai puţin alglomerate

Creşte numărul braşovenilor infectaţi cu SARS-COV-2 care nu sunt trataţi în spital, ci rămân acasă, sub monitorizarea inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică şi a medicilor de familie. Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP), marţi, 557 de persoane testate pozitiv pentru COVID se aflau la propriile domicilii, consimţind să se izoleze. Numărul este cu 10% mai mare faţă de duminică, de exemplu, când 503 persoane testate pozitiv se aflau în izolare la domiciliu.

În paralel însă, a scăzut numărul pacienţilor cu COVID internaţi în spitalele braşovene, de la 427 duminică, la 405 ieri. 

Până în prezent, de la debutul perioadei pandemice, în judeţul Braşov s-au înregistrat 3710. Dintre pacienţii cu COVID, 2475 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi din spitale, iar 125 de personae purtătoare ale coronavirusului au decedat.

Ieri se aflau în carantină, în judeţul 634 de personae care fie sunt contacţi ai persoanelor confirmate cu infecţia, fie s-au întors de curând din străinătate, din ţări în care situaţia pandemică este încă sensibilă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.