FOTO. Un bărbat care trăia de 5 ani într-un cort pe Dealul Melcilor va începe de acum o viață nouă

Un bărbat de 64 de ani care de cinci ani trăia într-un cort pe Dealul Melcilor a ajuns într-un spațiu pus la dispoziție de Direcția de Asistență Socială şi în curând va avea şi un venit permanent. Bărbatul a fost identificat de Poliția Locală, într-una dintre misiunile de patrulare în zonă și a fost ajutat să-și refacă actele de identitate. Mai nou, el a fost ajutat să-și depună şi dosarul pentru a primi pensie pentru anii lucrați, astfel că se poate spune că, de acum încolo, va trăi în cu totul alte conduţii faţă de perioada în care a stat sub cerul liber pe Dealul Melcilor. 

La cei 64, bărbatul nu are nici un venit, deși a muncit într-o uzină brașoveană și apoi în domeniul construcțiilor, spun polițiștii locali care l-au identificat în cortul de pe Dealul Melcilor ce îi devenise „locuință” .

„Date fiind condițiile total improprii în care acesta își ducea traiul, agenții Politiei Locale l-au îndrumat, la sfârșitul lunii aprilie, să se mute în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost. Bărbatul s-a adaptat repede și bine la noile condiții de viață, astfel încât  acum spune nu își mai dorește să ajungă din nou în stradă”, au relatat reprezentanţii Poliţiei Locale. 

După ce au reușit să îi actualizeze actele de identitate, poliţiştii locali împreună cu reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Braşov au pornit demersurile pentru a-l ajuta să-şi depună dosarul, cu documentele necesare, în vederea obţinerii pensiei care i se cuvine pentru munca depusă.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bărbatul care a trăit în ultimii 5 ani într-un cort, fiind salvat de poliţiştii locali, a ieşit oficial la pensie. Acum vrea să îi scoată „la un suc” pe cei care l-au ajutat să iasă la liman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.