Creșele din Brașov, la jumătate din capacitate din cauza pandemiei de coronavirus. Se vor deschide cu mai puțin de 500 de locuri

După o vacanță prelungită, creșele din Brașov ar trebui să se redeschidă din data de 1 septembrie. Cu toate acestea, chiar dacă mai sunt câteva zile, nu sunt puse la punct toate detaliile, autoritățile locale așteptând emiterea unui act normativ de la București.

Totuși, potrivit, viceprimarului Brașovului, Brașovului, Costel Mihai, din 1 septembrie nu vor putea fi folosite toate cele 806 de locuri disponibile în cele opt creșe.

„Vom putea asigura doar 467 de locuri, prin condițiile impuse. Acesta este și motivul pentru care, încă din luna iulie, Consiliul Local Brașov a aprobat o hotărâre prin care au fost stabilite criteriile de evaluare a dosarelor de înscriere a copiilor în creșe, astfel încât această procedură să fie una obiectivă”, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.   

Incertitudine și în ceea ce privește deschiderea școlilor și grădinițelor

Nici în ceea ce privește grădinițele și școlile situația nu este foarte clară, viceprimarul afirmând că în acest moment „semnalele dinspre Ministerul Educației sunt că școlile și grădinițele vor fi deschise”.

„Probabil că vor pasa această responsabilitate către autoritățile locale. Noi am făcut toate demersurile către Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar al Județului Brașov solicitând să ne fie transmise normele metodologice, astfel încât să putem face achizițiile necesare pentru a putea începe activitatea în școli în condițiile impuse”.  

Pentru a putea face achizițiile necesare deschiderii școlilor și grădinițelor au fost prevăzute sumele necesare în bugetul local. În funcție de situație, municipalitatea brașoveană ia în calcul achiziția unor tablete sau laptopuri (pentru cursurile online), dar și a unor structuri modulare, în care să poată fi amenajate săli de clasă, dacă decizia de la nivel central va fi că  trebuie redus numărul de elevi dintr-o sală de clasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.