LOCALE 2020. PMP îi propune în Consiliul Local Braşov pe coordonatorul teritorial al instituţiei Avocatul Poporului şi pe un co-fondator al unei clinici private. Costel Mihai: „Avem pe listă doar profesionişti recunoscuţi în domeniile lor de activitate”

Biroul Electoral Local al municipiului Braşov a aprobat duminică lista de candidaţi a Partidului Mişcarea Populară pentru Consiliul municipal şi pentru primăria municipiului Braşov. La alegerile din 27 septembrie, PMP vine cu candidaţi care nu au mai făcut politică până acum – cu excepţia viceprimarului Mihai Costel. Toţi candidaţii sunt însă specialişti în domeniile lor de activitate şi profesionişti recunoscuţi la nivel local şi naţional, se arată în  comunicatul de presă transmis de PMP Braşov. 

Lista va fi deschisă de actualul viceprimar al municipiului Braşov, Costel Mihai, urmat de coordonatorul Biroului Teritorial  Braşov al Instituţiei Avocatul Poporului, Cătălina Dinu – cadru universitar la Facultatea de Drept a Universităţii „Transilvania” şi dr. Petru Gorgon – medic, confondator al unei clinici din Braşov.

„Venim la aceste alegeri cu o listă de propuneri pentru Consiliul Local Braşov, în care se regăsesc doar oameni profesionişti, oameni care nu au mai făcut niciodată politică, însă sunt specialişti pe ceea ce au ales să facă şi sunt recunoscuţi la nivel local şi naţional pe domeniile lor de activitatea. Ideea unei echipe de oameni bine pregătiţi în diferite domenii, pentru Consiliul Local, este aceea de a aduce eficienţă în actul administrativ, având în vedere că Deliberativul Local, respectiv CL, este cel care decide în mare parte asupra calităţii vieţii pe care o duc oamenii din comunitatea noastră. Am încredere în candidaţii pe care i-am ales şi în faptul că putem face ca lucrurile să se dezvolt frumos pentru municipiul Braşov”, a declarat Costel Mihai – preşedinte al PMP Braşov şi viceprimar al municipiului Braşov.

Cătălina Dinu – coordonator Birou Teritorial Braşov al Instituţiei Avocatul Poporului: „Candidez pentru un loc în Consiliul Local Brașov alături de Mihai Costel pentru că am încrederea că este un om potrivit și competent pentru demnitatea de primar. Din calitatea de lector universitar, unul dintre planurile mele se bazează pe dezvoltarea unei colaborări între mediul universitar și administrația publică locală. Din experiența dobândită lucrând în cadrul instituţiei Avocatul Poporului, îmi doresc să implementez proiecte pentru persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane singure, cu venituri reduse, familii monoparentale) prin care să ne asigurăm de respectarea drepturilor omului și de îmbunătățirea calității vieții. Ca iubitor al naturii și al muntelui, îmi propun ca Brașovul să devină un pionier în protecția naturii prin implementarea unor măsuri de diminuare a poluării, crearea unei infrastructuri care să respecte natura și nevoile oamenilor și care să păstreze îmbinarea frumoasă între partea urbană și natură”.

Dr. Petru Gorgon – medic, co-fondator al unui centru medical privat din Braşov:

Candidez pentru un loc în Consiliul Local al Brașovului pentru că îmi doresc să dezvoltăm infrastructura spitalelor din oraș și să le aducem la standardele potrivite pentru perioada în care trăim. Cred că experiența mea din calitatea de admininstrator de clinică medicală mă va ajuta să implementez proiecte îndrăznețe”.

**

Lista primilor candidaţi ai PMP pentru Consiliul Local Braşov se prezintă astfel:

  1. Costel Mihai – jurist, viceprimar al municipiului Braşov şi cel mai tânăr consilier local al Braşovului, în anul 2008, la primul său mandat.

Costel Mihai estre absolvent al Facultății de Drept și Sociologie din cadrul Universității Transilvania, ansolvent al Masterului cu specializarea Sisteme de Drept și Instituții Publice Comunitare, la Facultatea de Drept şi al cursurilor Universității A. Coruna din cadrul Centrului de Studii Europene (Spania) în domeniul Drept Internațional Umanitar. Din punct de vedere profesional Costel Mihai a acumulat experienţă ca Director al Agenției Domeniilor Statuluifiliala județului Brașov și cadru didactic asociat în cadrul Universității Transilvania, Facultatea de Drept. În prezent, pe lângă funcția de viceprimar, Costel Mihai este şi cadru didactic asociat în cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” unde predau Drept Internațional Umanitar.

În calitate de viceprimar al orașului Costel Mihai a coordonat activitățile Direcţiei Fiscale, Direcţiei de Servicii Sociale, Căminului pentru Persoane Vârstnice, Centrului pentru Persoane fără Adăpost, Serviciului Public de Administrare Creşe, R.A.T. Brasov, Societatea Tetkron S.R.L., precum şi activitatea Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică Locală, Compartimentului Instituţii Cultura şi Compartimentului Monitorizare Regii Autonome şi Societăţi Comerciale din și am asigurat implementarea proiectelor cu finanţare europeană/guvernamentală din domeniile de activitate ale instituţiilor/serviciilor publice coordonate.

Printre cele mai importante realizări în mandatul de viceprimar  sunt: rezolvarea crizei din termoficare reorganizarea transportului public, organizarea Festivalului Ziua Limbii Române (3 ediții), creștere buget Festivalul de Teatru și extinderea lui pe plan internațional, alocare buget de 500.000 de lei Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană, majorare buget finanțare proiecte culturale de la 500,000 lei la 2 milioane de lei, parteneriat UNICEF România pentru un Brașov – Oraș prieten al copiilor,  demararea construcției a trei noi creșe în Brașov.

  1. Cătălina Dinu – coordonator al Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului.

Cătălina este doctor în Drept, absolventă a Școlii Doctorale a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept, a cursului postuniversitar – Universitatea Transilvania din Braşov, Departamentul de psiho-pedagogie didactică. Ea și-a finalizat studiile în Masterat în Drept pe specializarea „Drepturile minorului şi administraţie publică” în cadrul Universității I.C.Drăgan – la Facultatea de Drept și este licenţiată în  ştiinţe juridice la Universitatea din Craiova –Facultatea de Drept Nicolae Titulescu. Cătălina este un iubitor al muntelui și al naturii, îi place atmosfera din Piața Sfatului și crede că Brașovul oferă cel mai bun exemplu de îmbinare între natură, istorie și partea modernă.

  1. Petru Gorgon – co-fondator al Clinicii Polimed

Medic cu specializare în medicină de laborator și rezident în recuperare medicală, Petre s-a mutat la Brașov acum 25 de ani, aici și-a finalizat studiile la Facultatea de Medicină. Tot aici și-a întemeiat familia. Locul lui preferat din oraș este Cetatea Brașovului, loc care păstrează nu doar amintiri dragi, dar și decizii importante pe care le-a luat. Petre are o experiență de 20 de ani în domeniul medical privat, făcând parte din echipa Clinicii Hiperdia, precum și din cea a spitalului de Oncologie din Brașov. Astăzi, este co-fondator al Centrului Medical Polimed Dacia. 

  1. George Antohe – inginer, director ARR Braşov, preşedinte al PMP

George este președinte al organizației municipale Brașov a PMP. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică de la Universitatea „Trasilvania” din Braşov, a fost șef de birou la Serviciul Tehnic al RATBV, iar în prezent este director al Autorităţii Rutiere Române Braşov. A fost președintele organizației de tineret în cadrul PMP având crezul că implicarea tinerilor  în politică şi în viaţa publică poate aduce schimbarea de care avem nevoie în societate, în politică, în administrație. Este un om al faptelor, nu al vorbelor și știe că ideile bune vin după o plimbare în natură, așa că zona lui preferată din Brașov este „La Iepure”.

  1. Georgiana Buta – expert în educaţie

Georgiana este specialistul nostru în domeniul educației preșcolare. A fost învățătoare în școala primară timp de 4 ani, iar în ultimii 16 ani a predat în cadrul preșcolar. De 5 ani este directorul grădiniței cu program prelungit numărul 3. Este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, profilul Psiho-Pedagogie din cadrul Universității Transilvania din Brașov, are un master în Comunicare Managerială și Resurse Umane și unul în Dimensiunea europeană a managementului organizației. Este atestată ca formator, metodist, manager de proiect și are dubla specializare de învățător și educator.

  1. Gabriela Micioiu – fondator al unui birou de arhitectură

Gabriela este expertul nostru în arhitectură și plan urbanistic. A studiat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, a fost arhitect în cadrul unei firme de arhitectură, iar de 15 ani este și fondatorul unui birou de arhitectură. A contribuit la realizarea Planului Urbanistic Zonal şi la amenajarea cartierului Coresi și răspunde cu drag întrebărilor cu tematică arhitecturală și urbanistică. Iubește Centrul vechi al Braşovului și își dorește să readucă la viață clădirile vechi și abandonate, astfel încât bijuteriile arhitecturale ale orașului să fie scoase în evidență.  

  1. Monel Puia – muzician

Pasionat de muzică de mic, a cochetat cu pianul, clarinetul, chitara, basul. A susținut concerte în toată țara alături de formații dragi nouă, precum Conexiuni, Romanticii sau Compact B. A studiat la Academia de Studii Economice din București (ASE), a fost muzicolog și responsabil cu programele artistice timp de 7 ani în industria hotelieră. Spune despre el că este un artist în primul rând și îi place zona Pieței Sfatului și a Centrului vechi, aici păstrându-se esența unui oraș european.

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.