LOCALE 2020. Monel Puia (PMP): „Vreau să aduc arta şi cultura de pe locul din spate, în prim-plan. Proiectul meu este să dezvoltăm platforme care să atragă copiii şi tinerii”

PMP propune dezvoltarea unor platforme culturale care să atragă tinerii talentați și să îi susțină în dezvoltarea aptitudinilor. Una dintre instituțiile prea puțin promovate și care merită cu siguranță mai mult sprijin este Palatul Copiilor, un concept care la Brașov nu este suficient promovat, susține muzicianul Monel Puia, candidat PMP la Consiliul Local Brașov, pe lista propusă de președintele organizației, Costel Mihai.

„Sunt antreprenor cultural, sunt artist, lucrez în domeniul muzical de 30 de ani. Dar sunt în acelaşi timp şi părinte. De aceea vreau să mă implic în viaţa comunităţii, cu toate cunoştinţele mele şi îmi doresc ca braşovenii mari şi mici să acceadă la artă şi la cultură mult mai uşor decât o fac acum. Vreau să aduc arta şi cultura de pe locul din spate, unde a fost trimisă de prea multă vreme, în prim-plan ş să le dăm, împreună cu colegii mei, un rol mai important în dezvoltarea urbei. Planul meu este să dezvoltăm platforme care să atragă tinerii către cultură, să investim mai mult în proiecte şi activităţi care să atragă tinerele talente şi să întreţinem relaţia artist-public prin respect, egalitate de şanse şi ascultarea ambelor părţi”, spune Monel Puia.

Exemplul său, de platformă care poate fi pusă mult mai deschis la dispoziţia copiilor şi a tinerilor atraşi de artă şi cultură, este Palatul Copiilor. „Acesta este un concept care consider că, până acum, în Braşov, nu a fost promovat suficient de bine, în beneficiul copiilor şi al tinerilor. Însă, alături de Costel Mihai, care este el însuşi un susţinător al culturii şi al artei şi un lider care întotdeauna a făcut ceea ce s-a angajat, şi a făcut şi repede, cred că putem schimba multe din acest punct de vedere”, mai spune Monel Puia.

Cultura este unul dintre domeniile importante în programul propus de către Costel Mihai şi echipa sa, pentru municipiul Braşov. De altfel, în calitate de viceprimar, Costel Mihai a susţinut, în mandatul său, alocarea, de la an la an, a unor sume tot mai mari pentru proiectele culturale propuse de ONG-uri şi asociaţii de profil.

„În calitate de viceprimar am susținut finanțarea proiectelor culturale independente, solicitând de fiecare dată majorarea bugetului anual alocat acestora. Dacă în 2016, Primăria Brașov avea 500.000 pentru finanțarea pe Ghidul cultural, în 2019 am ajuns să alocăm 2 milioane de lei. În mandatul meu am susţinut 82 de proiecte culturale – o parte care au deja continuitate, precum Amural, Jazz&Blues Festival sau Istoria la Persoana I, altele noi, care de la prima ediție au fost la superlativ şi s-au dovedit mai mult decât atractive pentru public, aşa cum este TAM TAM.  Consider că, sprijinite în continuare, astfel de evenimente pot aduce acea efervescenţă pe care ne-o dorim cu toţii în viaţa culturală a oraşului. La fel de important este însă să dezvoltăm aceste platforme culturale despre care vorbeşte Monel Puia, să îi atragem pe copiii şi tineri spre artă şi cultură şi să îi ajutăm să îşi slefuiasca talentul, acolo unde el există, pentru că astfel le construim o bază sănătoasă de dezvoltare pe viitor”, a încheiat viceprimarul Costel Mihai, candidat PMP la Primăria Braşov. 

1 Trackback / Pingback

  1. LOCALE 2020. Monel Puia (PMP): „Vreau să aduc arta şi cultura de pe locul din spate, în prim-plan. Proiectul meu este să dezvoltăm platforme care să atragă copiii şi tinerii” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.