Primăria Braşov a predat proiectul Sălii Polivalente către Compania Naţională de Investiţii. Valoarea proiectului a crescut faţă de anul trecut

Sala Polivalenta Brașov - Concept

Consilul Local Braşov a aprobat azi, într-o şedinţă de îndată, predarea către Compania Naţională de Investiţii a terenului pe care se va construi Sala Polivalentă de la Bartolomeu – Municipal. 

Astfel Complexul multifuncţional – Sala polivalentă va beneficia de finanațare de la bugetul de stat.  Primarul George Scripcaru spune că a convocat şedinţa de îndată astfel încât hotărârile de predare să fie  fie trmise chiar de azi la Bucureşti, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

„Am stat ieri până seara târziu pentru verifica, încă o dată indicatorii tehnico- economici, unde este inclusă și contribuția noastră. Aceste două hotărâri vor fi trimise la București, pentru a fi analizate, împreună cu celelalte documente existente la dosar. Ulterior va fi aprobată o hotărâre de Guvern privind preluarea investiției de către Compania Națională de Investiții. Este un proiect important pentru Brașov, dar și unul cu o valoare mare, astfel că preluarea lui va reduce foarte mult presiunea pe bugetul local”, a explicat primarul în ședința de plen, ce s-a desfășurat în regim de videoconferință.

Municipalitatea predă către Minister, prin Compania Naţională de Investiţii ”CNI” S.A, pe baza de protocol, 6 amplasamente terenuri, în suprafaţă totală de 129704 mp situate în Municipiul Braşov, zona fostului Stadion Municipal. Amplasamentul este viabilizat, conform documentelor urbanistice. În acest proiect, Primăria Braşov va finanţa racordările la utilităţi ale terenului, iar Compania Naţională de Investiţii, construcţia propriu-zisă. 

Preţul investiţiei a crescut vizibil din noiembrie până acum!

Valoarea investiţiei este estimată la 404,556 milioane lei (83,518 milioane euro), conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi acum de Consiliul Local Braşov.  Din această sumă, partea de construcţie şi montaj costă 254,539 milioane lei (52,548 milioane euro).  

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai investiției, aprobați în luna noiembrie a anului trecut, de către Consiliul Local Brașov, viitorul complex sportiv multifuncțional de la Bartolomeu era estimat la 279.675.330 de lei, inclusiv TVA.

Guvernul României promite că va cofinanța construcția Sălii Polivalente Brașov, prin Compania Națională de Investiții

Pe lângă construirea sălii polivalente, proiectul complexului sportive din Bartolomeu mai include o parcare la subsol şi la nivelul solului şi zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant.

1 Trackback / Pingback

  1. #LOCALE2020 | Mihai Codruț Nanu - Cum a evoluat devizul Sălii Polivalente din mlaștina de la Șprenghi - Litera 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.