LOCALE 2020. PER dispare din Consiliul Județean Brașov. Biroul Electoral Judeţean a respins candidaturile partidului după ce a constatat mai multe nereguli la listele de susținători

Biroul Electoral Județean Brașov a respins lista de candidați pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri, depusă de Partidul Ecologist Român. 

BEJ a constatat că listele de susținători nu au fost întocmite cu respectarea prevederilor legale, din numărul total de semnături, 274 fiind anulate. Membrii Biroului Electoral Județean au costatat că de pe liste lipseau fie localitatea de unde au fost adunare semnăturile, fie adresele complete ale semnatarilor, data nașterii sau cetățenia. Mai mulți cetățeni care semnaseră pentru susținerea PER aveau acte de identitate eronat scrise. Printre deficiențele constatae se numără inclusiv semnături similare și liste în copie.

BEJ a constatat, de asemenea, că în cazul a 7 persoane, anul nașterii trecut pe listă este 2020. În alte 4 cazuri, semnatarii erau minori.

În final, din 2754 de semnături depusi, Biroul Electoral Județean a constatat că sunt valide doar 2480, astfel că nu este îndeplinit numărul  minim de 2596, necesar pentru validarea listei de candidați a PER.

Astfel, Partidul Ecologist Român va dispărea din Consiliul Județean Brașov, după ce în ultimul mandat a avut 3 locuri în Legislativul județului. De altfel, PER nu s-a remarcat în această perioadă decât în anii electorali, fiind pe parcursul mandatului 2016 – 2020, mai egrabă o prezenţă „exotică”.  În 2016 a obținut 3 mandate, pe care s-au „certat” mai mulţi „ecologişti”. De exemplu, primul pe lista din 2016, Ionel Goidescu (trecut între timp pe la PRU şi mai noi, la ADN) nu a fost validat de la început de către forul deliberativ judeţean, după ce fusese exclus din partid de liderul organizaţiei judeţene. Ulterior, el şi-a recâştigat mandatul, chiar dacă trecuse între timp pe la PRU.  De asemenea, Mariana Sebeni Comşa a rămas şi ea fără sprijinul politic, însă tot în instanţă şi-a menţinut locul în plenul Consiliului Judeţean. Al treilea mandat, al lui Nicolae Postolache, a fost unul liniştit din toate punctele de vedere…

Tot consilier judeţean a fost pentru o perioadă în acest mandat, şi Ionel Spinean, care i-a cedat mandatul lui Ionel Goidescu, atunci când acesta a venit cu decizia instanţei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.