Săcele va deveni stațiune turistică de interes local. Ultima localitate care a primit acest statut, în județul Brașov, este Vama Buzăului

La sfârșitul săptămânii trecută a avut loc vizita comisiei de atestare din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru evaluarea Municipiului Săcele ca Stațiune Turistică de Interes Local. Aceasta reprezintă o ultimă etapă pentru a realiza acest proiect, anunță Primăria Săcele.
 
În urma discuțiilor purtate și a vizitei pe teren a reieșit că Municipiul Săcele îndeplinește toate criteriile pentru a fi declarat Stațiune Turistică de Interes Local. 
 
Săcele are un potențial turistic foarte mare, iar prin promovarea ca stațiune turistică de interes local, va avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.
 
Primăria Municipiului Săcele a demarat procesul de atestare a localității ca Stațiune Turistică de Interes Local, în vara anului trecut. 
 
Într-o primă etapă s-a realizat o analiză de nevoi a săcelenilor cu privire la dezvoltarea sectorului turistic și cultural al localității, iar ulterior s-a organizat o consultare publică cu operatorii de turism din Municipiul Săcele, cât și cu reprezentanți ai Ministerului Turismului. 
 
Ultima localitatea din județul Brașov care a primit statutul de stațiune turistică de interes local este Vama Buzăului, în 2018. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.