Consiliile Județene Brașov și Covasna lucrează la traseul viitorului drum expres Sfântu Gheorghe-Brașov. Artera ar putea fi realizată cu bani europeni

Chiar dacă s-a discutat despre drumul expres Brașov – Sfântu Gheorghe de mai mulți ani, proiectul nu a avut progrese vizibile. De altfel, și acum, drumul care ar urma să asigure o legătură rapidă între Sfântu – Gheorghe și Aeroportul Brașov este în stadiul analizei traseului. 

Stadiul acestui proiect a fost prezentat joi de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Toaso Imelda în timpul conferinței de presă în care a prezentat, alături de colegii din UDMR, programul electoral pentru alegerile locale din septembrie. 

„Drumul expres va fi unul nou. Nu va fi realizat prin extinderea unui drum existent. În acest moment, autoritățile județene din Brașov și Covasna analizează traseul acestei artere. De asemenea, în bugetul județului Brașov a fost prevăzută suma pentru finanțarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții, dar licitația pentru contractarea unui consultant nu a fost lansată, pentru că încă nu a fost definitivat traseul. Totodată, Consiliul Județean Brașov a inclus acest drum în lista proiectelor prioritate pentru care se dorește obținerea unei finanțări europene în perioada de programare  2021 – 2027”, a declarat Toaso Imelda. 

Reprezentanta Consiliului Județean Brașov a precizat că acest drum ar urma să fie realizat printr-ul parteneriat între Brașov și Covasna. De altfel, printr-un astfel de parteneriat se modernizează și rețeaua de drumuri județene ce asigură legătura între cele două județe prin comuna Augustin. 

Pe de altă parte, întrebată de ce proiectul drumului expres nu a fost implementat mai repede, deși a fost anunțat și în anul 2016, Toaso Imelda a afirmat că abia de puțin timp se înregistrează progrese vizibile la aeroport. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.