Brașovenii pot propune proiecte cu finanțare europeană. ADR Centru organizează miercuri o dezbatere la Brașov

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, prin Centrul de informare a cetățenilor Europe Direct Regiunea Centru, alături de Consiliul Județean Brașov, organizează miercuri, 30 octombrie, la Centrul Cultural Reduta, o dezbatere pe tema fondurilor europene. Evenimentul va începe la ora 11.00 și va dura două ore, perioadă în care vor fi prezentări și discuții, cu întrebări la fața locului, sau on-line.

În cadrul dezbaterii pe lângă reprezentanții organizatorilor, vor mai lua cuvântul reprezentanții Primăriei Municipiului Brașov, reprezentanții AFIR – agenția națională ce gestionează fonduri europene în mediul rural, precum și ai POCU-programul european ce investește în formarea și dezvoltarea resurselor umane. 

 „Vom prezenta proiectele finanțate prin Fondul European de Dezvoltare Regională la nivel județean, o prezentare a fondurilor alocate și atrase la nivel regional, dar și perspectivele pentru următoarea perioadă de finanțare 2021-2027 a Uniunii Europene. Sunt invitați toți cetățenii din județul Brașov, să participe și să se implice în acest eveniment, dacă sunt interesați să afle care sunt proiectele europene care au susținut dezvoltarea din ultimii ani în municipiile și orașele din județ, care vor să știe destinația fondurilor europene în mediul rural din sate și comune, dar și care e impactul proiectelor de dezvoltare a resurselor umane din Regiunea Centru”, a anunţat ADR Centru. 

 

Potrivit directorului general al ADR Centru, Simion Crețu, dezbaterea de la Brașov face parte dintr-o campanie ce include toate județele din Regiunea Centru.

„În 30 octombrie 2019, la Braşov, începem seria celor 6 dezbateri cu cetățenii pe care dorim să le organizăm în municipiile reședința de județ din Regiunea Centru. În acest an vom fi la Brașov, la Miercurea Ciuc și la Alba Iulia, iar în 2020 vom continua cu Sibiu, Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe. Cetățenii și mass-media ne întreabă din ce în ce mai des unde sunt investite aceste fonduri? Care este rezultatul acestor proiecte? Pe parcursul acestor dezbateri vom răspunde atât noi, cât și administrația publică și ceilalți colegi, în ce domenii și ce valori s-au atras în județ, iar pe cetățeni îi vom ruga să ne spună ce domenii consideră ei că sunt mai importante pentru a se dezvoltă prin proiecte, raportându-ne la criteriile de finanțare ce se vor publica în perioada următoare”, a declarat directorul ADR Centru.   

El a precizat că, începând din anul 2007, în Regiunea Centru, cu finanțare europeană, au fost implementate proiecte cu o valoare totală de un miliard de euro. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.