„Parcarea din deal”, de lângă Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, din nou în prim plan. Proiectul a mai făcut un pas

Proiectul parcării de lângă Biblioteca Județeană George Barițiu din Brașov a fost „readus la viață”, după ce câțiva ani a stat în conservare. Astfel,  în  25 august august, Serviciul Investiții din Primăria Brașov a obținut un certificat de urbanism în vederea obținerii autorizației de construire pentru proiectul „Construire parcare și acces zona Pârâul Graft-După Ziduri”. Parcarea ar urma să se construiască în deal, cu ieșire pe strada După Ziduri, lângă Biblioteca Județeană George Barițiu. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că certificatul de urbanism a fost solicitat pentru a se actualiza Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și a reamintit că proiectul prevede „mascarea construcției în deal”, iar parcarea va urma geometria dealului. 

 Reamintim că în anul 2013, Consiliul Local Brașov a adoptat Planul Urbanistic de Detaliu pentru parcarea de lângă bibliotecă, dar și pentru „ocolitoarea cetății” (un drum paralel cu pârâul Graft care să facă legătura între Livada Poștei și Maternitate): 

Cum va arăta drumul de După Ziduri?

Tot în acel an, Ministerul Culturii a avizat proiectul. 

Proiectul a stârnit controverse în urmă cu mai mulți ani, inclusiv din partea Ordinului Arhitecților din România  Filiala Brașov-Covasna-Harghita, care, în anul 2015 e solicitat Direcției de Cultură a Județului Brașov să nu aprobe acest proiect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.