Raportul Curții de Conturi a României: Primăria Făgăraș a plătit carantină și pentru camere goale. Județul Brașov a ocupat locul al doilea în ceea ce privește cheltuielile pentru o persoană carantinată  

Curtea de Conturi a României a publicat rezultatele auditului privind gestionarea resurselor financiare în perioada stării de urgență, fiind verificate atât instituții centrale și spitale, cât și autorități locale. Verificată a fost și Primăria Făgăraș, unde auditorii au constatat nereguli în ceea ce privește închirierea spațiilor pentru cazarea persoanelor carantinate.

  „UATM Făgăraș a efectuat cheltuieli nejustificate, în sumă de 65.100, ca urmare a încheierii contractelor în cuprinsul cărora s-au stabilit clauze privind plata chiriei de la data încheierii contractelor și nu de la data intrării persoanelor carantinate, fiind decontat prețul cazării pentru zile în care nu a fost carantinată nicio persoană”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Tot în ceea ce privește carantina, Curtea de Conturi a făcut și o evaluarea a cheltuielilor medii pentru o persoană carantină, realizând chiar și un top național. 

Ce județe sunt în „Top 3”: 

  1. Municipiul București – 5.462 lei/persoană
  2. Județul Brașov  Brașov – 5.389 lei/persoană
  3. Județul Giurgiu – 4.491 lei/persoană.

Costul mediu pentru persoanele carantinate în spații special amenajate, închiriate pe bază de contract la nivel național a fost de 3.212 lei/persoană.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.