Școlile se vor închide timp de trei zile în preajma alegerilor locale. Cursurile se vor ține însă online

Școlile și grădinițele din țară vor fi închise timp de trei zile, în preajma alegerilor locale din 27 septembrie, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Decizia a fost luată pentru a permite pregătirea secțiilor de votare care vor funcționa în sale de clase, și apoi, după încheierea alegerilor, igienizarea acestora. 

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat vineri că elevii nu vor merge la școală în 25, 28 și 29 septembrie – adică în zilele de vineri, luni și marți, înainte și după alegeri. În București unitățile de învățământ vor fi închise și în ziua de joi, 24 septembrie.  În această perioadă, cursurile se vor desfășura online. 

„Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor”, a declarat Monica Anisie. 

Ministrul a precizat că luni şi marţi cursurile fizic rămân suspendate pentru a se igieniza şi dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral. Luni, autoritățile urmează să stabilească dacă școlile vor fi închise și joi în toată țara. 

„Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi joi, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a mai declarat ministrul Monica Anisie.
Pentru alegerilor locale din 27 septembrie se vor organiza peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe dintre ele în unităţi de învăţământ.

1 Trackback / Pingback

  1. Școlile se vor închide timp de trei zile în preajma alegerilor locale. Cursurile se vor ține însă online - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.