Avertismentul primarului Brașovului: cercetare disciplinară pentru funcționarii care nu poartă mască

Allen Coliban a anunțat „toleranță zero” în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție anti-COVID de către angajații Primăriei Brașov.

„Voi da o dispoziție de primar: cei care nu respectă regula purtării măștii va primi un avertisment scris. Dacă va repeta abaterea, va fi cercetat de Comisia de Disciplină”, a anunțat edilul.

Declaraţia lui Allen Coliban vine după ce i s-a reproșat faptul că în ultima perioadă au fost inclusiv angajați ai Primăriei care postau fotografii în care apăreau, în instituție, fără mască.

Măsurile vin însă, mai ales pe fondul creşterii alarmante a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Braşov, care avea vineri o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 4,96 la 1000 de locuitori, raportat la perioada ultimelor 14 zile.  De asemenea, Instituţia Prefectului a transmis sâmbătă că 28 de paturi de ATI destinate pacienţilor cu COVID sunt ocupate de persoane care au forme grave sau severe ale bolii, iar doar 24 de ore s-au înregistrat 14 decese venite în urma unor complicaţii asociate infecţiei. 

Reamintim că Primăria municipiului Braşov a anunţat încă de joi că vrea să ia măsuri mai stricte pentru a se asigura că propriii angajaţi, care intră în contact direct cu publicul, nu sunt purtători şi transmiţători ai virusului. Una dintre eaceste măsuri este aplicarea testelor rapide, care în cazul în care au rezultat pozitiv vor fi urmate de trimiterea angajatului în izolare şi de preluarea de probe noi, pntru testul Real Time PCR, care are o eficienţă mai mare. 

Primăria Braşov vrea să amenajeze la DAS un centru de recoltare pentru testele COVID

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.