Bugetul RATBV, echilibrat de la bugetul local al municipiului Brașov. Încasările operatorului de transport au fost afectate de coronavirus

RATBV a beneficiat de o nouă infuzie de capital de la bugetul local al municipiului Brașov, banii fiind necesari pentru a acoperi diferența dintre costul real al transportului în comun și prețul plătit de călători. Astfel, prin rectificarea bugetului local de vineri, consilierii locali au alocat  11 milioane de lei, reprezentând subvenția pentru a acoperi o parte din luna septembrie, dar și lunile octombrie, noiembrie și decembrie. 

În raportul de specialitate a proiectului de hotărâre prin care a fost aprobată rectificarea bugetului local se arată că din cele 11 milioane de lei, suna de 2 milioane de lei provine din redistribuirea de la alocarea inițială pentru transportul elevilor. 

Conform reprezentanților RATBV, un motiv pentru care a fost nevoie de această subvenție a fost că încasările au scăzut foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus, dar numărul de autobuze de pe trasee nu a fost redus prea mult, pentru a se evita aglomerația.  

Subvențiile acordate operatorului local de transport au fost suplimentate și în luna august, când de la bugetul local a primit suma de 8,5 milioane de lei. 

Costul unitar pentru transportul cu autobuzul este de 9,39 lei/km, iar costul unitar pentru cel cu  troleibuzul este de 15,90 lei/km, iar pentru ca prețul unei călătorii să fie accesibil, operatorul local de transport beneficiază de subvenții de la bugetul local al municipiului. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.