Primăria Codlea vrea să organizeze un referendum pentru ocolitoarea municipiului. Ce vor fi întrebați oamenii

Dorită de cel puțin 10 ani, ocolitoarea municipiului Codlea este, încă, în faza de elaborare a documentațiilor tehnice. De altfel, zilele trecute, Primăria a lansat a șasea licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent acestei investiții, valoarea contractului fiind estimată la 252.100 lei, fără TVA, suma fiind alocată de la bugetul local al municipiului.

Dacă în urma acestei licitații se va găsi un consultant, acesta va stabili valoarea investiției, apoi autoritățile locale vor avea de găsit sursa de finanțare. 

Mai exact, finanțarea proiectului, primarul municipiului, Mihai Cîmpeanu, a declarat că sunt luate în calcul două variante, respectiv atragerea fondurilor europene sau contractarea unui împrumut. De altfel, el susține că municipiul Codlea este „tentant” pentru bănci, având în vedere că municipalitatea nu are nici un credit de rambursat. 

Vor fi și dezbateri publice

În cazul în care se va ajunge la concluzia că împrumutul bancar este singura soluție, primarul municipiului a anunțat că se va organiza un referendum local, după toate regulile. 

„Având în vedere că pentru realizarea ocolitoarei va fi nevoie de o sumă foarte mare, corect este să-i întrebăm pe codleni dacă sunt de acord ca municipiul să se împrumute pentru realizarea ei. Practic, aceasta va fi și întrebarea din referendum. Pentru ca oamenii să voteze în cunoștință de cauză,  vom organiza o campanie de informare și dezbateri publice”, a declarat Mihai Cîmpeanu. 

Reprezentantul Primăriei Codlea a mai spus că aceasta ar fi cea mai mare investiție care se realizează în municipiu după anul 1990. 

Reamintim că Primăria Codlea încearcă de anul trecut să găsească un consultant care să realizeze studiul de fezabilitate pentru ocolitoare, însă toate licitațiile au fost anulate. La ultima licitație au fost trei firme interesate, dar nici una dintre ele nu a depus o ofertă tehnică. 

Primăria Codlea nu a reușit nici la a cincea licitație să găsească o firmă care să elaboreze documentația tehnică pentru ocolitoarea municipiului

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.