Luptătorii anticomuniști brașoveni vor primi recunoașterea binemeritată

Deputatul Gabriel Andronache a inițiat Propunerea legislativă pentru declararea zilei de 15 noiembrie – Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987. Reprezentantul PNL Brașov a purtat discuții cu luptătorii anticomuniști despre proiectul de lege și are sprijinul acestora.

„Eroii Brașovului merită o lege de cinstire națională. În acest sens, am depus în Parlament propunerea legislativă pentru declararea zilei de 15 Noiembrie drept Ziua Revoltei Anticomuniste de la Brașov din 1987.  Această propunere vine după discuțiile pe care le-am purtat cu luptătorii anticomuniști. Comemorarea, în fiecare an, a zilei de 15 noiembrie, prin organizarea de manifestări de către autoritățile administrației publice centrale și locale este o datorie care trebuie îndeplinită. Revolta anticomunistă pornită de brașoveni a arătat românilor din toată țara că regimul comunist poate fi dărâmat cărămidă cu cărămidă”, a declarat Gabriel Andronache, care candidează pentru un nou mandat în Parlament din partea PNL Brașov. 

 

 

Acesta le-a mulțumit colegilor săi, Adrian Veștea- președintele Consiliului Județean Brașov, Ionuț Banciu, Dumitru Flucuș, Cristina Vecerdi, Cătălin Nan, Mihail Veștea, Ciprian Sterpu,  Marius Neculoiu și Roxana Cojocea, pentru sugestiile utile în elaborarea legii. 

„Am discutat cu reprezentanții Asociației „Brașov –  Noiembrie 1987” și mi s-a spus că s-au început demersurile pentru a fi declarată asociație de utilitate publică, acțiune relevată prin însuși obiectul acesteia de activitate, anume menținerea vie a memoriei naționale asupra unui eveniment care a schimbat percepția lumii despre România, despre Brașov.  Ceea ce s-a întâmplat în 1987 la Brașov este un simbol al libertății și al rezistenței și este datoria noastră să ne asigurăm că sacrificiul părinților noștri nu va fi uitat și să le oferim recunoștința noastră veșnică. Sunt convins că acest proiect de lege va fi susținut atât de liderii PNL, cât și de reprezentanții celorlalte partide din Parlamentul României”, a mai declarat deputatul Gabriel Andronache.

 

La rândul său, Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, spune că inițiativa colegului său de partid este pasul care trebuia făcut pentru recunoașterea sacrificiului brașovenilor din 1987.

„Îi mulțumesc colegului meu, Gabriel Andronache, pentru munca depusă și pentru că face cinste orașului nostru și filialei PNL Brașov. Județul nostru este un simbol al rezistenței, iar luptătorii anticomuniști din 15 noiembrie 1987 merită recunoștința noastră pentru sacrificiul pe care l-au făcut în acele zile. Revolta părinților noștri din 15 noiembrie 1987 a aprins scânteia revoluției în România, a dat primul strigăt pentru libertatea unei generații asuprite. La noi, în Brașov, a avut loc protestul care a prefațat căderea lui Nicolae Ceaușescu și a regimului comunist. Suntem veșnic îndatorați muncitorilor Secției 440 Matrițe a întreprinderii de autocamioane Steagul Roșu și brașovenilor care, nemaiputând suporta opresiunea unui regim inuman, au ieșit în stradă și au înfruntat toate pericolele pentru libertate. Glasul lor a răsunat în toată țara ca un îndemn la libertate și la revoltă. Ceea ce s-a întâmplat în 1987 la Brașov este un simbol al libertății și al rezistenței și le mulțumim tuturor celor care și-au pus viețile în pericol pentru libertatea noastră!”, a declarat Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.