Novembriștii brașoveni au avut un mesaj impresionant pentru Octav Bzoja. Fostul președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politic a participat la ceremonia dedicată revoltei anticomuniste din Brașov

După o perioadă în care nu și-a făcut apariția la evenimentele publice, fostul președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politic, Octav Bzoja, a participat marți, 15 noiembrie, la ceremonia oficială dedicată marcării revoltei anticomuniste de la Brașov, din 15 Noiembrie 1987.

Prezența lui a fost remarcată de președintele Asociației „15 Noiembrie 1987 Brașov”, Marius Boeriu, care a renunțat la discursul pregătit inițial și i-a transmis un mesaj lui Bzoja: 

„Preacucernici părinți, onorată asistență, nu mai pot să vorbesc despre 15 noiembrie, pentru că au vorbit alții. Sunt foarte bucuros că sunteți alături de noi și… nu mai pot să țin discursuri.  Domnule Bzoja, aveți toată stima și respectul celor din 15 Noiembrie 1987. Sincer, pot să îngenunchez în fața dumneavoastră. Ați venit astăzi pentru a ne aprecia. Să știți că niciodată nu vă vom face de rușine. Noi suntem urmașii foștilor deținuți politic și suntem mândri de dumneavoastră. Să trăiți, domnule Bzoja”. 

Demis anul trecut din funcția de subsecretar de stat 

Reamintim că Octav Bzoja a fost eliberat anul trecut din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Premierul de atunci al României, Florin Cîțu, l-a acuzat că  a încercat să mistifice istoria punând pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România.

Totul a pornit din 5 noiembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Octav Bjoza și asociația pe care o reprezintă au criticat această lege. Acesta a acuzat în mai multe rânduri faptul că beneficiile legii nu se aplică în cazul persoanelor dovedite că au desfășurat activitate fascistă și legionară, precum și copiilor acestora.

Tot anul trecut, Bzoja s-a retras de la conducerea asociației, din cauza unor probleme de sănătate. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.