RATBV va achiziționa un autoturism electric pentru monitorizarea circulației autobuzelor din Brașov

 RATBV va achiziționa un autoturism complet electric, cu 0% emisii poluante, ce va fi utilizat de către Serviciul Monitorizare și Siguranța Circulației al societății pentru intervențiile apărute în urma producerii unor incidente de trafic, pentru dirijarea circulației mijloacelor de transport public de călători în situația apariției unor devieri de trasee, pentru verificarea respectării graficelor de circulație ale autobuzelor și troleibuzelor etc. În acest sens a fost lansată pe SICAP procedura de achiziție unui autovehicul complet nepoluant, licitație înregistrată pe portalul amintit cu codul SCN 1079530.  

Achiziția unui autoturism de acest tip se înscrie în cadrul unui program mai amplu al operatorului de transport de tranziție spre o mobilitate cu emisii poluante zero. Mai mult, utilitatea viitorului autovehicul electric RATBV este determinată și de necesitatea promovării, și pe această cale, a transportului fără emisii poluante, complementar cu achiziția și punerea în circulație de mijloace de transport public de călători nepoluante.

Deoarece i-au fost deja aprobate documentațiile necesare pentru înscrierea în programele ”Rabla Plus” și ”Rabla Clasic”, RATBV va achiziționa autoturismul electric nou prin intermediul unui leasing financiar, pe o perioadă de 36 de luni, valoarea totală estimată a contractului fiind de 130.000 lei, plus TVA. Una dintre cele mai importante condiții impuse de cumpărătorul RATBV se referă la faptul că autoturismul va trebui să aibă o autonomie de minim 300 de km în standard WLTP. 

În cadrul Caietului de sarcini, RATBV solicită ca perioada de garanție pentru caroseria și grupul moto-propulsor al viitorului său autoturism electric să fie de minim 36 de luni sau 100.000 de km, iar în perioada de garanție se vor folosi doar piese noi, de origine. Garanția pentru bateria electrică va fi de minim 8 ani sau 150.000 de km, iar cea pentru anticoroziune de minim 10 ani. De precizat faptul că la procedura de achiziție pot participa societăți de leasing, societăți de leasing în asociere cu producători sau societăți de leasing în asociere cu dealeri.

     

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.