Braşovul caută medici pentru ATI. Primăria pune la dispoziţie trei apartamente şi invită CJ să devină partener în acest demers.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a făcut, joi, un apel atât către medicii de ATI care vor să se mute la Braşov. Edilul Braşovului a invitat, de asemenea, şi Consiliul Judeţean şi pe preşedintele Adrian Veştea de a se alătura acestui demers de a găsi repede, pentru început, trei medici cărora Primăria le poate pune la dispoziţie trei apartamente disponibile imediat.

„Am avut o analiză cu aparatul administrativ al Primăriei, am identificat o disponibilitate de trei apartamente pe care le avem ale Primăriei şi pe care le putem la dispoziţie medicilor ATI care ar dori să se mute în Braşov, iar pe viitor, putem discuta despre o extindere a acestei oferte. Cred că e un semnal important pe care Braşovul îl dă în acest sens cu această deschidere şi ofertă către personal medical care intenţionează şi poate să se mute la Braşov. Este important ca noi, comunitatea, să ne unim eforturile şi să facem acest lucru posibil. Este şi un apel pe care îl adresez de altfel, şi consiliului judeţean. Iată, Primăria are o soluţie din punct de vedere locativ şi invit CJ şi pe preşedintele Adrian Veştea să fie parteneri în acest demers, iar pe linia formală a procedurilor de recrutare să iniţieze demersurile”, a spus primarul.

Allen Coliban a remarcat şi o scădere a numărului de medici la nivel local, subliniind importanţa eforturilor de a atrage şi cadre medicale din alte zone, dispuse să se mute la Braşov.

„În discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile pe zona de sănătate publică, Braşovul a avut în momentele de vârf ale pandemiei, o supraîncărcare pe zona paturilor de ATI. Noi avem 12 paturi de ATI disponibile pe care nu le putem folosi pentru că nu avem personal medical, m-am uitat şi am făcut o scurtă analiză şi a numărului de medici în plan local şi dacă în 2013 aveam 1044, in 2018 mai aveam 775. A fost un trend de scădere a numărului de medici şi personal medical şi cred că e un semn grav. Avem nevoie să atragem medici şi specialişti în domeniul medical, în Braşov. Cred că per ansamblu, Braşovul e un oraş magnet care aşteaptă românii să se mute în zona aceasta şi oferă argumente, e un oraş atractiv pentru tineri, însă, noi avem nevoie de măsuri care să atragă şi specialişti în domeniul medical nu doar din alte domenii de activitate.”

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.