Italia şi Germania amână sezonul de schi, Brașovul se pregăteşte să-l deschidă cât mai rapid. Primarul Coliban: „Schiul este sigur, din punct de vedere al virusului”

În Poiana Braşov se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea sezonului de schi 2020 – 2021. Au pornit tunurile de zăpadă artificială pentru realizarea depozitelor şi se pregăteşte astfel amenajarea propriu-zisă a pârtiilor, a anunţat primarul Allen Coliban. 

Acest anunţ vine în contextul în care, în Uniunea Europeană, unele ţări care sunt şi importante destinaţii turistice de schi, au cerut ca sezonul să nu fie deschis oficial, pentru a limita astfel răspândirea noului coronavirus. Primarul Braşovului consideră însă că schiul „este unul dintre sporturile sigure, în ceea ce priveşte râspândirea acestui virus”. 

„Având in vedere condițiile meteo din aceste zile, am început pregătirile pentru sezonul de schi. Pentru că noapte trecută (duminică, n.n) au fost temperaturi negative, de -6 grade, s-a început producerea de zăpadă artificială. În această etapă se vor face depozite. În cazul în care condițiile meteo ne vor permite, atât ca precipitații, cât și ca temperaturi, dar și decizia autorităților centrale va fi una favorabilă, vom putea amenaja și pârtiile. Din punctul meu de vedere, schiul este unul din sporturile sigure, în ceea ce privește răspândirea acestui virus, mai ales ca vom implementa și măsurile pe care le-am discutat cu operatorul transportului pe cablu. Atat brașovenii, cât și domeniul HoReCa, din Brasov și, mai ales, din Poiana, au nevoie de acest sezon de schi. Tocmai de aceea am și menținut tarifele la transportul pe cablu la nivelul de anul trecut. Sper ca evoluția pandemiei, atât la nivel local, național, dar și al UE (sunt ţări în UE, Italia, Germania, care susţin amânarea deschiderii sezonului de schi în țările din uniune, n.a.) să ne permită să deschidem acest sezon încă de la sfârșitul lunii decembrie”, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Brasov, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.